חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

ניו-אורלינס – ג'אז וקרנבל המרדי גרא

ניו אורלינס New Orleans, הביג איזי, היא מיעדי הטיול הכי מרתקים בדרום העמוק של ארצות הברית. זוהי עיר של הדרום העמוק. במרחק נגיעה מהדלתא של נהר המיסיסיפי והשפכו למפרץ מקסיקו. העיר הלוהטת מפורסמת בשל הרובע הצרפתי המיתולוגי שלה, אחד מהרובעים הכי תוססים בארצות הברית ומקום הולדתו של הג'אז. רובע זה הוא מקום מגוריהם של הקייג'ון או הקריאולים, צאצאי המתיישבים הצרפתים בלואיזיאנה, להם תרבות קולינארית ייחודית. הרובע הוא מוקד הקרנבל של המארדי גרא, אירוע החוצות הכי מפורסם בכל ארה"ב. מדרום לרובע הצרפתי הרובע הפיננסי או הרובע האמריקאי כפי שמכונה והגארדן דיסטריקט השליו.

קו הרקיע של דאונטאון ניו-אורלינס
קו הרקיע של דאונטאון ניו-אורלינס

כמה ימים צריך לטיול בניו-אורלינס?

לטיול בניו-אורלינס כדאי להקדיש שניים-שלושה ימי טיול מלאים.

כדאי מאוד להזמין מראש מקום לינה  בניו-אורלינס, בטח במלונות הרובע הצרפתי

לבדיקת זמינות ומחירים במלונות של ניו-אורלינס, הקליקו כאן…

לרשימה של 8 מלונות מעולים במרכזה של ניו-אורלינס, הקליקו כאן…

 

12 דברים שחייבים לראות ולעשות בניו-אורלינס

  1. ג'אז וציורי אמנים בכיכר ג'קסון Jackson Square
  2. החזית וחלל הפנים המרהיבים של קתדרלת סיינט לואיס St. Louis Cathedral
  3. אוכל רחוב מטריף בסגנון קייג'ון בשוק הצרפתי French Market
  4. מוזיאון הג'אז של ניו-אורלינס New Orleans Jazz Museum
  5. היסטוריה בבניין הקאבילדו The Cabildo
  6. מוזיאון המדינה של לואיזיאנה ותצוגות על ההוריקנים והמארדי גרא בבניין הפרסביטר The Presbytère
  7. חיי הלילה התוססים של רחוב בורבון Bourbon (או בילוי במארדי גרא בפברואר)
  8. מגדלי קתדרלת סיינט לואיס מעל כיכר ג'קסון Jackson Square
  9. שופינג יוקרתי ונוף עיר מרהיב ברחוב קאנאל Canal
  10. מקורות הבנייה במיסיסיפי במוזיאון מנזר האורסליאניות Old Ursuline Convent Museum
  11. ללכת על גדת המיסיסיפי ואוניית הקיטור נאצ'ס Natchez בפארק וולדנברג Woldenberg Park
  12. משחק פוטבול של הסיינטס (או משחק NBA של הפאליקנס) בסופר דום של לואיזיאנה הענק

לרכישת ה-New Orleans Sightseeing Day Pass, אוטובוס האטרקציות + בחירה בין 20 אטרקציות מרכזיות בעיר, הקליקו כאן…

 

מהי ניו-אורלינס?

ניו-אורלינס היא אחת הערים הכי מיוחדות בביקור בעריה הגדולות של הדרום ושל ארצות הברית כולה. העיר היא הסלט הכי מתובל וחריף של ההיסטוריה והתרבויות שהתיישבו באמריקה בעת הקולוניאלית, עם השפעות בולטות של הספרדים, האנגלים ובעיקר הצרפתים, אלו שהקימו את העיר במקור בשנת 1718.

לרכישת כרטיסים לקומת התצפית Vue Orleans Observatory, הקליקו כאן…

קתדרלת סיינט לואיס בלב ניו-אורלינס
קתדרלת סיינט לואיס בלב ניו-אורלינס
  • העיר מפורסמת בשל מגוון אלמנטים תרבותיים בולטים בהם ההתפתחות של מוזיקת הג'אז שנוסדה בעיר בתחילת המאה ה-20, המטבח המשובח של הקייג'ון (המטבח הקריאולי), צאצאי המתיישבים הצרפתים בעיר ובעיקר פסטיבל המרדי גרא Mardi Gras, שנערך במשך שבועיים באחד סביב חודש פברואר
  • ניו-אורלינס הוקמה על הדלתא של נהר המיסיסיפי במרחק קצר מחופי מפרץ מקסיקו. מרכזה נמתח בצורת חצי סהר על עיקול של נהר המיסיסיפי ועל כן כינויה הקרסנט סיטי Crescent City
  • כינוי יותר מפורסם וקולע של ניו-אורלינס הוא הביג איזי Big Easy, הביטוי המדוייק כל-כך של אופייה הנינוח
  • בניו-אורלינס מתגוררים כ-400 אלף איש (לפני ההצפה בשנת 2005 התגוררו בעיר כחצי מליון) ובמטרופולין שלה כמליון ורבע איש

במקור ניו-אורלינס הייתה עיר צרפתית ותושביה היו דוברי צרפתית. בעיר התגוררו אירופאים ומתיישבים מרחבי הקולוניות הצרפתיות באיים הקריביים. בשנת 1763 העיר עברה לידי הספרדים בהחכרה והם אלו ששיקמו אותה לאחר שתי השריפות העצומות שפגעו בה בשנת 1788 ו-1795. הספרדים בנו מחדש את הרובע הצרפתי בסגנון קולוניאלי ספרדי, אך הרובע עדיין שמר על שמו כרובע הצרפתי בשל כך שתושביו עדיין דיברו צרפתית.

העיר חזרה לידי צרפת בשנת 1801 לאחר כיבוש ספרד על-ידי נפוליאון. שנתיים לאחר מכן נחתם בעיר הסכם רכישת לואיזיאנה Louisiana Purchase, העברת הטריטוריה הכי משמעותית שהכפילה את גודלה של ארה"ב. כ-9 שנים לאחר מכן הותקפה העיר על-ידי הבריטים והובסה בקרב ניו-אורלינס, בהובלת הגנרל אנדרו ג'קסון, שלאחר מכן היה לנשיא השביעי של ארה"ב.

לסיור המיסטי המלא של ניו-אורלניס – בתי רדופים, וודו וערפדים, הקליקו כאן…

 

הוריקן קתרינה

ניו-אורלינס שוכנת על סחף הדלתא בין אגם סלבדור Lake Salvador ואגם קטאוצ'ה Lake Cataouatche מדרום ואגם פונטצ'ארטריין Lake Pontchartrain הענק מצפון. גופי המים הרבים המקיפים את העיר הם איום תמידי עליה, יחדיו עם סופות ההוריקן שלעתים מכות בעוצמה באגן מפרץ מקסיקו.

  • ניו-אורלינס סבלה מכמה אסונות במהלך ההיסטוריה שלה, האחרונה שבהן היא הפגיעה של הוריקן קתרינה בסביבת העיר ב-29 באוגוסט 2005
  • קתרינה לא עלתה לחוף בעיר עצמה אך פגעה לא רחוק וגרמה לעלייה חריגה במפלס מי אגם פונטצ'ארטריין
  • עליית המפלס גרמה לכשל בשתי סוללות הגנה וכמעט כל שטחה של העיר הוצף במים
  • כתוצאה העיר פונתה מתושביה וכמעט אלפיים איש טבעו
  • העיר ההרוסה סבלה שוב מנזקים מפגיעה של הוריקן ריטה, כשלושה וחצי שבועות לאחר מכן. ריטה הייתה אחת הסופות הכי חזקות שאי פעם עלו על החוף בארה"ב

 

מפה של ניו-אורלינס

 

המטבח הקריאולי והקייג'ון

המטבח הקריאולי הוא אחד המיוחדים במטבחי ארצות הברית שמחוץ לעולם הפסט פוד. ישנם לא מעט מאפיינים קולינאריים ייחודיים בארה"ב, כגון הלובסטרים של ניו-אינגלנד או מטבחים אתניים כמטבח הסיני בשלל הצ'יינטאון בערים הגדולות, או המטבח הקובני במיאמי והמקסיקאי בקליפורניה, אבל מאפיין פנים אמריקאי שכזה הוא נדיר.

לסיור אוכל טעים במיוחד בכל הפנינות הקולינריות של הקייג'ון ברובע הצרפתי של ניו-אורלינס, הקליקו כאן…

  • הקריאולי Creole הם צאצאי המתיישבים הצרפתיים שהתיישבו בעיר במאה ה-18
  • מקור המילה הוא התיאור המקובל לצאצאי המתיישבים האירופאים בקולוניות מחוץ לאירופה (לכן המונח הצרפתי כולל גם את צאצאי המתיישבים באיים הקריביים ולא רק בניו-אורלינס)
  • קבוצה דוברת צרפתית נוספת בעיר היא הקייג'ון Cajuns באנגלית או אקאדים les Acadiens בצרפתית. הם נקראים על שם אבותיהם שהגיעו מחבל אקאדיה שבקנדה לאחר שגורשו על-ידי הבריטים באמצע המאה ה-18. אקדיה הוא השם הצרפתי של כל הפרובינציות שממזרח לחבל קוויבק שבקנדה (נובה סקוטיה, ניו בראונזוויק וכו')
  • הקייג'ון למעשה נפרדים מהקריאולי שנחשבים לצאצאי המתיישבים המקוריים בעיר. אולם מבחינה קולינארית המאכלים חופפים וכיום כבר קשה להבדיל בין הקבוצות (כולם כבר אמריקאים בתכ'לס)

לסיור קוקטיילים מודרך ברובע הצרפתי של ניו-אורלינס, הקליקו כאן…

המטבח הקייג'וני מבוסס על בישול של שלושה סירים – אחד לחלבון (בשר, דגים או פירות ים), אחד לאורז ואחד לירקות. המנות לרוב חריפות תוך שימוש מוגזם לחלוטין בפלפל קאיין או צ'ילי.

המאכלים המזוהים על שלושת הסירים הם הגאמבו Gumbo והג'מבלייה Jambalaya אבל ישנם עוד שפע של מאכלים הכוללים בשר, שרימפס, דגים ווריאציות אינסופיות של הרכבי שלושת הסירים.

לאכול ברחוב בורבון בניו-אורלינס
לאכול ברחוב בורבון בניו-אורלינס

 

המרדי גרא Mardi Gras

המרדי גרא, הקרנבל הצבעוני והאייקוני של ניו-אורלינס, נערך כל שנה ביום שלישי השמן (מרדי גרא בצרפתית), כשבועיים לפני ה-Shrove Tuesday (יום הווידוי). זהו היום האחרון לפני יום רביעי של האפר Dies Cinerum, תחילת ארבעים ימי התענית לפני חג הפסחא.

  • המרדי גרא נחגג ברחבי העולם הקתולי כחג דתי והוא המקור של המילה קרנבל, שמשמעה בלטינית הוא סילוק הבשר, כאירוע בו נפטרים מכל הבשר לפני תחילת התענית
  • הקרנבל בניו-אורלינס, בדומה למשל לקרנבל המסיכות של ונציה, או הקרנבל של ריו דה ז'נרו בברזיל, קיבל משמעות רחבה הרבה יותר מהחגיגה הדתית והפך לקרנבל עם מאפיינים תרבותיים
  • בשבועיים של החגיגות כל הרובע הצרפתי של ניו-אורלינס הופך למסיבת רחוב אחת אינטנסיבית והעיר מושכת כמות עצומה של תיירים וסקרנים
  • לב החגיגות הוא רחוב בורבון ההיסטורי, אבל התהלוכות והחגיגות זולגות לכל הרחובות שליד

 

הולדת הג'אז Jazz

המטבח של הקייג'ון שולט על חוש הטעם והריח של ניו-אורלינס, ואילו על חוש השמיעה שולט סגנון הג'אז המקומי. הג'אז נולד בניו-אורלינס בתחילת המאה ה-20 על בסיס מוזיקה אפרו-אמריקאית עם שורשים במקצבים של ארצות מערב אפריקה. מוזיקת הג'אז נולדה מהמפגש בין צאצאי העבדים מאפריקה והאירופאים, ונבטה ממגוון של סגנונות שהושפעו משתי התרבוית במהלך המאה ה-19.

לסיור ג'אז לילי מודרך בכל פנינות המוזיקה של הרובע הצרפתי, הקליקו כאן…

סגנון הרגטיים Ragtime, הבלוז Blues ומוזיקת הגוספל של צאצאי העבדים במדינות הדרום הולידו את הג'אז. סגנון חופשי זה התבסס במקור על דחיית הרמוניות ואקורדים ונגינה חופשית לחלוטין בכלי נגינה שמקורם באירופה. בעיקר כלי נשיפה כחצוצרות וסקסופונים וכלי קשת כגון קונטרה בס וכינורות וכמובן תופים ופסנתר. בעיר החלו לפעול להקות ביג בנד Big Band, תזמורות הג'אז המפורסמות, וענקי המוזיקה כגון לואי ארמסטרונג פעלו בעיר.

להפלגה על אניית הג'אז Paddlewheeler Creole Queen לעת ערב על המיסיסיפי, הקליקו כאן…

בית ברחוב רויאל בלב הרובע הצרפתי שבניו-אורלינס
בית ברחוב רויאל בלב הרובע הצרפתי שבניו-אורלינס

 

איך מגיעים לניו-אורלינס?

איך להגיע בטיסה לניו-אורלינס?

נמל התעופה הבינלאומי של ניו-אורלינס לואי ארמסטרונג (MSY) Louis Armstrong New Orleans International Airport – נמל התעופה על שמו של כוכב הג'אז המקומי נמצא בפאתיה המערביים של העיר, במרחק נסיעה של חצי שעה (תלוי בפקקים) מהרובע הצרפתי. הנמל מחובר עם הדאונטאון של העיר באמצעות קו אוטובוס E-2 שמגעי לתחנת Poydras. השדה אינו גדול, יש בו טרמינל אחד ו-35 שערים. הוא מחובר היטב כל הנמלים הגדולים בארה"ב ובקנדה.

לרכישת כרטיסי טיסה במחיר משתלם לניו-אורלינס, הקליקו כאן…

 

איך מגיעים ברכב לניו-אורלינס?

ניו-אורלינס נמצאת על נתיב הכביש המהיר I-10, הכביש שרץ לאורך כל גבולה הדרומי של ארה"ב מלוס אנג'לס דרך סן אנטוניו ויוסטון שבטקסס, עד ניו-אורלינס. הוא ממשיך הלאה עד לג'קסונוויל שבפלורידה. הכביש רץ סמוך למרכז העיר, מצטלב עם כביש מספר 90 המרכזי ליד הסופרדום.

לכל המידע על השכרת רכב בדרום ארה"ב + טיפים מועילים והנחות משמעותיות, הקליקו כאן…

קרוניות רחוב בניו-לאורלינס
קרוניות רחוב בניו-לאורלינס

 

מערכת הקרונות רחוב של ניו-אורלינס New Orleans Streetcars

מערכת התחבורה הציבורית של ניו-אורלינס היא אחד מסמלי העיר וכלי תחבורה נוח להתניידות בסטייל בתוך רובעי העיר המרכזיים. המערכת הפכה לאלמותית (ואטרקציה תיירותית) בעקבות המחזה הנודע של טנסי וויליאמס "חשמלית ושמה תשוקה", משנת 1945, אחד מגודלי הייצוגים של הדרום העמוק בתרבות האמריקאית. המחזה מספר את סיפורם של סטנלי, אשתו סטלה (סטלה!!!!!!) ואחותה בלאנש ומקורו בקו חשמלית שפעל בעיר וכונה תשוקה.

לסיור מודרך בבתי הקברות המיתולוגיים של ניו-אורלינס, הקליקו כאן…

מערכת החשמליות של העיר מורכבת מחמישה קווים המסומנים בצבעים שונים, הרצים לאורך רחובות מרכזיים ומתחברים ביניהם במרכז העיר. המערכת החלה לפעול בשנת 1835 והיא כוללת בחלקה, כמו בסן פרנסיסקו, קרונות יחידים עם נהג, במה שהפך במהרה לאטרקציה תיירותית מלהיבה ופוטוגנית.

למפה עדכנית של מערכת קרונות הרחוב של ניו-אורלינס, הקליקו כאן…

 

מתי כדאי להגיע לניו-אורלינס?

מזג האוויר של ניו-אורלינס דומה למזג האוויר של פלורידה. האקלים של העיר במהותו טרופי, עם קיץ חם, לח וגשום יחסית וחורף מושלם.

לסיור מודרך באוטובוס ממוזג בכל אתריה המרכזיים של ניו-אורלינס, הקליקו כאן…

  • העונה הכי טובה לבקר בניו-אורלינס היא בחורף. מזג האוויר בחורף מושלם עם טמפרטורות נעימות עד אולי טיפה קרירות (יכול להיות גם חמים), לעתים יכול להיות גשום אבל לרוב ממש מושלם
  • סוף החורף, השבועיים של המארדי גרא, הם בגדר חובה בביקור בעיר, אז כל הרובע הצרפתי הופך לקרנבל אחד גדול. המרדי גרא נערך בד"כ בחודש פברואר, כ-54 יום לפני חג הפסחא
  • עונת האביב בניו-אורלינס מומלצת מאוד גם כן, מזג האוויר נעים עד חמים וכמעט לא יורד גשם. האביב דומה מאוד לסתיו, שגם היא עונה נהדרת לטיול בעיר

עונת הקיץ היא הכי בעייתית לביקור בניו-אורלינס. מזג האוויר יכול להיות חם מאוד עם לחות נוראית וגשמים אחר הצהריים.

החל מהאביב המאוחר העיר בסיכון מפגיעה של הוריקנים, אז כדאי להיות ערני ואם יש הוריקן בדרך למפרץ מקסיקו, לא להגיע אל העיר.

רחוב דקטור בניו-אורלינס
רחוב דקטור בניו-אורלינס

 

איך לתכנן מסלול טיול בניו-אורלינס?

ניו-אורלינס היא מה שמכונה בעולם התיירות יעד קצה. רובם המוחלט של התיירים המגיעים לעיר האטרקטיבית, באים אליה בטיסה ועוזבים בטיסה.

לתכנון מסלול טיול בניו-אורלינס וייעוץ מקצועי, הקליקו כאן…

  • אפשר לשלב את העיר במסלולי טיול בדרום העמוק, כולל באטן רוז' Baton Rouge בירת לואיזיאנה ורוד טריפ על נתיב נהר המיסיסיפי. זהו טיול למתקדמים בדרום ויש מסלולים הרבה יותר אטרקטיביים בארה"ב
  • אפשר גם לצאת לטיול על הכביש המהיר I-10 בכיוון פלורידה, כולל טיול במדינות הדרום מיסיסיפי ואלבמה ולקנח בצפון פלורידה
פסלו של אנדרו ג'קסון בלב כיכר ג'קסון בניו אורלינס
פסלו של אנדרו ג'קסון בלב כיכר ג'קסון בניו אורלינס

מסלול הטיול בניו-אורלינס עצמה מתרכז בחלקו הגדול ברובע הצרפתי של העיר. ניו-אורלינס מחולקת עקרונית לשלושה רובעים שבהם כדאי לבקר:

  1. הרובע הצרפתי כולל הרובעים טרמה ובייווטר הסמוכים. זהו אזור הטיול העיקרי בניו-אורלינס ומרכזו היא כיכר ג'קסון
  2. הרובע הפיננסי ורובע המחסנים Warehouse District, מה שמכונה הרובע האמריקאי
  3. הגארדן דיסטריקט Garden District והאפ טאון של ניו אורלינס, אזור של אחוזות הכולל במערב גם את אודובון Audubon והרובע האוניברסיטאי (לויולה וטוליין)

לסיור מודרך ברובע גארדן של ניו-אורלנס, הקליקו כאן…

 

כל המידע על לינה ומלונות בניו-אורלינס

הלינה והמלונות הם חלק אינטגרלי מטיול ובילוי בעיר ניו-אורלינס. היות ומדובר בעיר לילה סוערת עם מסעדות קייג'ון מעולות, ברים תוססים, לייב ג'אז וחיי לילה, כדאי מאוד למצוא מקום לינה ממש בלב העניינים של ניו-אורלינס.

לרשימה של 8 מלונות מעולים במרכזה של ניו-אורלינס, הקליקו כאן…

האזורים המומלצים למציאת מקום לינה בניו-אורלינס מתחלקים באופן כללי לארבעה:

  1. מלונות החלק הדרומי של הרובע הצרפתי בקרבת רחוב קאנאל
  2. מלונות בחלק הצפוני של הרובע הצרפתי בקרבת שדרת אספלנאדה
  3. המלונות העירוניים הגדולים של הרשתות הבינלאומיות ברובע הפיננסי
  4. המוטלים והמלונות העסקיים בקרבת נמל התעופה של ניו-אורלינס לואי ארמסטרונג
ה-Cornstalk Hotel לא רחוק מכיכר ג'קסון ברובע הצרפתי
ה-Cornstalk Hotel לא רחוק מכיכר ג'קסון ברובע הצרפתי

החלק הדרומי של הרובע הצרפתי, בעיקר בקרבת הרחובות בורבון ורויאל, הוא לב חיי הלילה והכייף של ניו-אורלינס

  • כל האזור מדרום לכיכר ג'קסון ועד רחוב קאנאל, מלא בעשרות של מלונות מעולים השוכנים ממש בתוך הבתים הייחודיים של הרובע הצרפתי
  • מדובר במלונות פרטיים ברמה של שלושה וארבעה כוכבים המציעים את כל הכייף של ניו-אורלינס במרחק הליכה קצר
  • זהו אזור תוסס מאוד ורועש כל הלילה, אז חשוב לכם השקט, כדאי קצת להתרחק מרחוב בורבון

למציאת מקום לינה במלונות של הרובע הצרפתי, הקליקו כאן…

מצפון לכיכר ג'קסון ברובע הצרפתי, המלונות לרוב שקטים הרבה יותר.

  • גם הם לרוב פרטיים ושוכנים בבתי אחוזה גדולים. אלו מלונות מעולים במיקום מרכזי, אבל עם אווירה אחרת
  • מלונות אלו לרוב הרבה יותר נוחים לכיס מהמלונות שבקרבת רחוב קאנאל

המלונות של הרובע הפיננסי הם מלונות עירוניים אמריקאים קלאסיים.

  • המלונות נמצאים במגדלים גבוהים והם שייכים לרוב לרשתות הבינלאומיות הגדולות
  • באזור זה נמצאים גם מלונות היוקרה של העיר, מלונות ה-5 כוכבים כגון האינטרקונטיננטל של רשת IHG או הוינדזור קורט הסופר יוקרתי

בקרבת נמל התעופה של ניו-אורלינס נמצאים שורה של מוטלים ומלונות עסקיים טובים ברמה של ארבעה כוכבים. אזור זה מומלץ לשינה רק עבור מי שמגיע לניו-אורלינס עם רכב ולא רוצה להיכנס למרכז העיר.

לבדיקת זמינות ומחירים במלונות של ניו-אורלינס, הקליקו כאן…

 

מפה של האזורים הכי טובים ללינה בניו-אורלינס

איפה לישון בניו-אורלינס?
איפה לישון בניו-אורלינס? (מקור: גוגל מפות)

 

כיכר ג'קסון ברובע הצרפתי

כיכר ג'קסון Jackson Square היא הלב של הרובע הצרפתי (Vieux Carré או Barrio Latino), מרכזה התוסס של ניו-אורלינס New Orleans. סביב הכיכר כמה מהבניינים ההיסטוריים החשובים של העיר בראשם קתדרלת סיינט לואיס, מושב הבישוף הקתולי ואחד מסימני ההיכר של העיר.

בצמוד לקתדרלה נמצא הקאבילדו – בניין העירייה ובית המשפט ההיסטורי ןמצידה השני בניין הפרסביטר ההיסטורי. בקרבת הכיכר כמה מאתרי החובה של העיר כגון השוק הצרפתי, הגראונד זירו של האוכל הקריאולי (הקייג'ון), מוזיאון הג'אז שמביא את סיפור המוזיקה שנולדה בעיר ואניית הקיטור נאצ'ס, שמפליגה על נהר המיסיסיפי.

לכל המידע על ביקור באתרים סביב כיכר ג'קסון ברובע הצרפתי, הקליקו כאן…

כיכר ג'קסון וקתדרלת סיינט לואיס בניו-אורלינס
כיכר ג'קסון וקתדרלת סיינט לואיס בניו-אורלינס

 

הרובע הצרפתי

הרובע הצרפתי של ניו-אורלינס הוא ממרחבים העירוניים הכי מיוחדים בכל ארצות הברית. זהו רובע המשלב בתי אחוזות עתיקים ויפים בסגנון קולוניאלי ספרדי, פה ושם בתים בסגנון צרפתי (כיאה לשם הרובע) ושורות של מרפסות מברזל מחושל הנמתחות מעל רחובות תוססים מלאים ברים, גלריות, מסעדות, חנויות ומלונות בוטיק.

לב הרובע היא כיכר ג'קסון המרובעת בה קתדרלת סיינט לואיס האייקונית. רחוב בורבון חוצה את הרובע והוא המוקד של חגיגות קרנבל המרדי גרא המזוהות עם העיר. זהו רחוב תוסס של ברים, ג'אז וחיי לילה. האופי הקריאולי של תושבי הרובע מתאפיין באוכל קייג'ון משובח ותחושה של חו"ל בלב הדרום של ארצות הברית.

לכל המידע על טיול ברובע הצרפתי, הקליקו כאן…

רחוב בורבון ברובע הצרפתי של ניו-אורלינס
רחוב בורבון ברובע הצרפתי של ניו-אורלינס

מהו הרובע הצרפתי של ניו אורלינס?

הרובע הצרפתי הוא מוקד העניין העיקרי בביקור בניו-אורלינס. הוא מכונה הרובע הצרפתי על-ידי האמריקאים, בייחוס לרובע האמריקאי שהוא המרכז הפיננסי שמעט מדרום.

  • תושבי העיר ממוצא צרפתי מכנים אותו הרובע הישן Vieux Carré והוא נקרא על-ידי השליטים הספרדים הרובע הלטיני Barrio Latino
  • הגבול בין הרובע הצרפתי לרובע האמריקאי הוא רחוב קאנאל הרחב, השדרה הכי אלגנטית של ניו-אורלינס
  • הרובע חתום ממזרח על ידי נהר המיסיסיפי, מרכזו הוא כיכר ג'קסון הגדולה שם נמצאת הקתדרלה לכבודו של הקדוש לואיס
  • הרובע נבנה במקור במאה ה-17, עם הקמת העיר על-ידי הצרפתים בשנת 1718. בשנים 1788 ו-1795 חלק גדול מבתי העץ של התושבים הצרפיים עלו באש בשתי שריפות גדולות, והשליטים הספרדיים של העיר בנו את הרובע מחדש בסגנון ספרדי קולוניאלי
  • כיום בתי הרובע נמצאים תחת חוקי שימור נוקשים במטרה לשמר על אופיו הייחודי

לסיור מודרך ברובע הצרפתי + אתרי הוודו, הקליקו כאן…

הרובע הצרפתי הוא המוקד התיירותי של ניו-אורלינס. זהו עיקר הטיול בעיר, באתרים והרחובות שהפכו למיתיים כגון רחוב בורבון, רחוב רויאל ורחוב דקטור.

ברובע כמה מהאתרים הכי מוכרים של ניו-אורלינס כגון השוק הצרפתי הגדול, קתדרלת סיינט לואיס וספינת הקיטור נאצ'ס Steamboat Natchez.

לרכישת כרטיסים און ליין (ללא תור) להפלגה על אניית הקיטור נאצ'ס, הקליקו כאן…

זהו הרובע שבכל חודש פברואר הופך למוקד הקרנבל העירוני הידוע המרדי גרא Mardi Gras. ברחובותיו התפתח סגנון הג'אז בתחילת המאה ה-20.

חיי הלילה של רחוב בורבון ברובע הצרפתי של ניו-אורלינס
חיי הלילה של רחוב בורבון ברובע הצרפתי של ניו-אורלינס

 

אירועי ספורט וקבוצות בניו-אורלינס

הניו-אורלינס סיינטס New Orleans Saints

הקדושים של ניו-אורלינס היא קבוצה חזקה בליגת ה-NFL, ליגת הפוטבול המקצוענית של ארה"ב. הסיינטס הוקמו בשנת 1967 והגיע לשיאה בעשור הראשון של שנות האלפיים. הקבוצה שיחקה שנה שלמה מחוץ לניו-אורלינס בעקבות הפגיעה של הוריקן קתרינה בשנת 2005 (אצטדיון הבית של הקבוצה הסופרדום נפגע בעצמו בסופה ובמשך כמה ימים איכלס כ-20 אלף פליטים מהעיר המוצפת באחד האירועים הטראגיים של ניו-אורלינס), ובשנת 2009 זכתה בסופרבול לראשונה בתולדותיה. בשנת 2012 הקבוצה סבלה משערוריית סמים ממריצים וספגה קנסות וסילוק של חלק מצוות השחקנים, אבל מאז היא די התאוששה ולרוב מצליחה להעפיל לפלייאוף.

הסופרדום הוא אחד האתרים הכי מרשימים בעיר ניו-אורלינס. הוא שוכן בסמוך לרובע הפיננסי, ממש קרוב למרכז העיר. באצטדיון המקורה מקום ל-73 אלף צופים והוא עבר שיפוץ אינטנסיבי לאחר הפגיעה של קתרינה. המשחקים של הסיינטס פופולאריים מאוד וכדאי להשיג כרטיסים זמן מה מראש, בטח אם רוצים לראות משחקי פלייאוף.

כתובת: Sugar Bowl Dr. 1500, New Orleans. ירידה בתחנת הרכבת Union Passenger Terminal, או בתחנת Poydras של קו החשמלית הצהוב.

לרכישת כרטיסים למשחקים של הסיינטס באתר הקבוצה, הקליקו כאן…

משחק של הסיינטס בסופרדום של לואיזיאנה
משחק של הסיינטס בסופרדום של לואיזיאנה

הניו-אורלינס פאליקנס New Orleans Pelicans

השקנאיים היא קבוצת הכדורסל של ניו-אורלינס בליגת ה-NBA. הקבוצה הוקמה בעיר שארלוט שבצפון קרולינה בשנת 1988 בשם השארלוט הורנטס והיא שיחקה שם עד מעברה לניו-אורלינס בשנת 2003 (בעיר הוקמה קבוצה חדשה השארלוט בובקאטס). כשנתיים לאחר מכן ההורנטס עברו לשחק במשך שנתיים באוקלוהומה סיטי, בעקבות הפגיעה של הוריקן קתרינה. בשנת 2013 שינתה הקבוצה את שמה מהצרעות לשקנאים (והבובקאטס של שארלוט חזרו לשם הורנטס).

הפליקנס אינה קבוצה חזקה והיא די דלה בהישגים. פעם בכמה שנים היא מצליחה להעפיל לפלייאוף אבל לא להתקדם יותר מדי. הקבוצה משחקת באצטדיון הניו אורלינס ארנה או הסמות'י קינג סנטר Smoothie King Center, בו מקום לקצת יותר מ-18 אלף צופים. האצטדיון נמצא בצמוד לסופרדום בחלקו הדרומי של אצטדיון הפוטבול.

כתובת אצטדיון הבית: Dave Dixon Dr. 1501, New Orleans. ירידה בתחנת הרכבת Union Passenger Terminal, או בתחנת Poydras של קו החשמלית הצהוב.

לרכישת כרטיסי כניסה און ליין למשחקים של הפליקנס, הקליקו כאן…