חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שבעה מסלולי טיול יום בכל אתרי החובה של ניו-יורק

איפה נטייל? בעיר מספר 1 בעולם – ניו-יורק סיטי

מהם מסלולי הטיול? מסלולי יום שמגיעים לכל אתרי החובה במנהטן והצעות לטיולי יום ברובעים הסמוכים

מתי כדאי לטייל? ניו-יורק היא עיר ללא הפסקה, ניתן לבצע את המסלולים במשך כל השנה (עדיף שלא גשום או מושלג)

למי הטיול מתאים? לכולם!!! – זוגות, משפחות (להאט את הקצב ולהתאים את המסלולים במיוחד אם הילדים קטנים), מבוגרים ועוד

באיילו כלי תחבורה נשתמש? הכינו את שרירי הרגל (או כרטיסים למטרו)

מה מידת האינטנסיביות? סיורים יומיים שיכולים להיות גם קצת ארוכים, אפשר לנפות מקומות קצת פחות חשובים או למתוח את מסלולי הטיול לכמה ימים נוספים

טיימס סקוור במנהטן
טיימס סקוור במנהטן

מידע על מסלול הטיול

כשחושבים על ניו-יורק סיטי New York City בעיקר מתכוונים למנהטן. האי המרכזי של העיר הענקית, הוא אחד מיעדי התיירות האטרקטיביים והעמוסים בעולם, עם כמות בלתי נתפסת של אטרקציות, מקומות בילוי, מסעדות עלית (ועממיות), מוזיאונים מהאיכותיים בעולם ואתרים על גבי אתרים אייקונים. האי המרהיב מפוצץ בגורדי שחקים, בין אם נמוכים (50 קומות) או כאלו שמזדקרים גבוה מעל קו הרקיע כגון האמפייר סטייט בילדינג, הגבוה מבין סמליה המובהקים של התפוח הגדול.

מסלולי הטיול יתמקדו במה שחייבים להגיע אליו במנהטן (ויש כמות עצומה אתרים ואטרקציות, בטח בהשוואה לכל עיר מרכזית אחרת). המסלול יתמקד לפי חלוקה של שכונות ותת רובעים במנהטן, כולל יום טיול בשאר רובעי העיר. מסלולי הטיול מתבססים על חלוקה לתת רובעים שווכנות בתוך מנהטן שנגישות ברכבת התחתית של העיר.

לכל המידע על התחבורה הציבורית בניו-יורק סיטי, הקליקו כאן…

 

איפה לנים?

האמפייר סטייט בילדינג בניו-יורק
האמפייר סטייט בילדינג בניו-יורק

כדאי מאוד למצוא מקום לינה בתוך מנהטן עצמה. באי יש המוני מקומות לינה שכולם בלי יוצאים מן הכלל, לא זולים. אפשר גם ללון בברוקלין או קווינס בסמוך לתחנת תחתית.

לכל המידע ומה שצריך לדעת על מציאת מקום לינה במלונות ניו-יורק, הקליקו כאן…

לרשימה של 12 מלונות מעולים במנהטן, הקליקו כאן…

 

טיפ מומחים למטיילים בניו-יורק
  • רוב הטיול בניו-יורק עצמה יערך כמובן ברובע מנהטן. הרובע אינו גדול גיאוגרפית (רוחבו 4 קילומטר בלבד) אבל הוא עמוס בצורה בלתי רגילה
  • לב העיר והבסיס לטיול היא הטיימס סקוור, שבמרחק הליכה קצר ממנה כל האתרים והאטרקציות של המידטאון
  • היות והתנועה בעיר היא קלה ונוחה מאוד בסאבווי (וגם באוטובוסים), אין שום בעיה להגיע לכל שכונה או רובע ובעיר
  • הדאונטאון של מנהטן אינו גדול גיאוגרפית, אבל גם הוא עמוס במגדלים, גשרים ושפע של אטרקציות, כולל קפיצה במעבורת לפסל החירות (בחינם על המעבורת לסטאטן איילנד שיוצאת מבאטרי פארק)
  • שכונות לואר מנהטן כגון הלואר איסט סייד, האיסט וילג', הסוהו, צ'יינה טאון, גריניץ' וילג' וקמפוס ה-NYU סביב וושינגטון סקוור פארק הם מקומות שחייבים להגיע אליהם
  • מהמידטאון אפשר להגיע בקלות גם לאפ טאון, לשדרת המוזיאונים שבאפר איסט סייד, לאורך הסנטרל פארק ולרחובות היפים של האפר ווסט סייד
  • ממנהטן כדאי גם לצאת את הרובעים השכנים, בין אם אזור הפרוספקט פארק בברוקלין, הפלאשינג מדוז בקווינס או גן החיות והגנים הבוטניים בברונקס

 

מפה של ניו-יורק סיטי

 

פירוט ימי הטיול

יום טיול 1: מנהטן – הכיכרות המרכזיות של המידטאון – מטיימס סקוור ליוניון סקוור

ביום הטיול הראשון ננסה לתפוס את כל העוצמה של מידטאון מנהטן. טיול היום יתרכז בכיכרות המפורסמות שלאורך הברודווי, מטיימס סקוור, דרך הראלד סקוור, מדיסון סקוור ויוניון סקוור. נטייל במסלול בין הכיכרות כולל כל האתרים והאטרקציות שליד הציר המרכזי. זהו הלב המידטאון כולל גורדי השחקים של האמפריי סטייט בילדינג והפלאטאיירון ורחובות רובע התיאטראות, הגארמנט דיסטריקט, קוריאטאון והפלאטאיירון דיסטריקט.

 

איזור טיימס סקוור
  1. נתחיל את הטיול שלנו במנהטן בצומת הכי מרכזית של ארה"ב, בהצטלבות של השדרה השביעית עם ברודווי – טיימס סקוור. הכיכר היא ליבו של רובע התיאטראות ומקום אדיר לשופינג. נדלג על כל הכייף ונתחיל בטיול (כמובן שכדאי להגיע לכיכר בנפרד לשופינג, לאכול או להסתובב בשעות הערב).
  2. בסביבת הכיכר לא מעט מגדלים ובניינים חשובים ביניהם אולפני MTV משם משדרים בלייב ומצלמים את הרחבה שבכיכר שמתחת, מסעדת סרדי'ס Sardi's המיתולוגית, מלון ווסטין, מלון פיירמונט, בניין פרמאונט Paramount Building וכמה תיאטראות גדולים ביניהם הלייסום Lyceum והמינסקוף Minskoff. עוד אייקון בכיכר הוא הטלפרינטר בחזית הבניין של מורגן סטנלי Morgan Stanley Global Headquarters, בו רצים הנתונים של הבורסה הניו-יורקית.
  3. מהכיכר נלך חצי בלוק על רחוב 45 מערב אל סמטת שוברט Shubert Alley, הגראונד זירו של ברודווי ועולם התיאטראות הניו-יורקי. בסמטא נמצאים התיאטראות בות' Booth Theatre ושוברט Shubert. ברחבוות ליד הסמטא עוד המון תיאטראות פעילים כגון ברודהורסט Broadhurst, סיינט ג'יימס, ההאייז The Hayes, תיאטרון ג'ראלד שונפלד Gerald Schoenfeld, תיאטרון ג'ראלד בי ג'ייקובס Bernard B. Jacobs, המג'סטיק Majestic ועוד.
  4. מהכיכר נלך מזרחה על רחוב 42 ווסט וגיע לבראיינט פארק Bryant Park. לרוב הפארק הוא מקום ירוק ומקסים ולפעמים נערכים ירידים שונים, תצוגות אופנה או אפילו צילומים לסדרות וסרטים.
  5. על חלקו המזרחי של בריאנט פארק חולש המבנה המרשים של הספרייה הציבורית העירונית. בחזית של הספרייה על השדרה החמישית נמצאים עמודים קלאסיים ופסלים בסגנון יווני בנישות רנסנסיות עם כותרות קוריתיות ובניהם פסלי האריות המוכרים. אולם הקריאה המרכזי הוא חלל ענק ומופת של ארכיטקטורה המשלבת שפע של אור שחודר מבחוץ ומאיר על מיליוני ספרי וכתבי העת של הספרייה.
בניין הפלאטאיירון במנהטן
בניין הפלאטאיירון במנהטן
דרום המידטאון
  1. מהספרייה נלך דרומה על השדרה החמישית ונלך שבעה בלוקים לצל גורדי שחקים עד שנגיע לפאר היצירה של תור הזהב הניו-יורקי. ניכנס אל האמפייר סטייט בילדינג טנעלה למרפסת התצפית המפורסמת של הבניין בגובה של 382 מטרים מעל מי המפרץ. בדרך עוצרים במרפסת התצפית הראשונה בקומה ה-86 ומשם עולים בסט נוסף של מעליות מהירות לקומה ה-102 של הבניין.
  2. נצא מגורד השחקים המרהי, נרד בלוק דרומה ונלך מערב על רחוב 32 מערב על מה שמכונה קוריאטאון עד להראלד סקוור – המפגש של ברודווי עם השדירה השישית.
  3. בקצה הצפונית של הכיכר ניכנס לחנות הכלבו הענקית מייסיס Macy's, החנות הגדולה בארה"ב.
  4. נחצה את החנות לאורכה ונצא בשדרה השביעית ממש אל רחבת המבנה המעוגל של המדיסון סקוור גארדן. זהו אצטדיון הבית של שתי הקבוצות המפורסמות של מנהטן – הניו-יורק ניקס (כדורסל) והניו-יורק ריינג'רס (הוקי). מתחת לאצטדיון מבנה תחנת פנסילבניה או פן סטיישן Penn Station.
  5. בחלק הדרומי של האצטדיון נראה את החזית היפה של כנסיית יוחנן המטביל הקתולית מהמאה ה-19. נתרשם מחלל הפנים המרהיב של הכנסייה ונחזור להראלד סקוור.

 

פלאטאיירון, גרמרסי פארק ויוניון סקוור
  1. מהראלד סקוור נרד דרומה על ברודווי עד לפארק מדיסון סקוור, המפגש של הרחוב האלכסוני עם השדרה החמישית. בכיכר פסלים יפים, מזרקה ואנדרטאות.
  2. על חלקה הדרומי של הכיכר חולש אחד מגורדי השחקים הכי ייחודיים ואייקונים של מנהטן – בניין הפלאטאיירון. מבנה הבניין הוא של משולש חד זוויתי שחזיתו הצרה מאוד פונה למדיסון סקוור פארק כהד לנתיב ברודווי. המבנה הושלם בשנת 1902 ונחשב לאחד מפנינות הארכיטקטורה של ניו-יורק.
  3. ממדיסון סקוור ניכנס מזרחה לרחובות היפים סביב גרמרסי פארק. הגנים של הפארק סגורים (פתוחים רק למי שמתוגרר סביב הפארק), אבל נלך סביבוב ונתרשם מבתי האחוזה היפים ומבית מועדון האמנות הלאומי The National Arts Club.
  4. מהפארק נחזור מעט מערבה ונרד דרומה על הפארק אבניו סאות' עד ליוניון סקוור. הכיכר מזוהה עם חנויות הטבע וקולינריה אורגאנית, כולל שוק מזון אורגני מפורסם שנערך בה. סביב הכיכר המון חנויות וסופרים וסניף ענק של Whole Foods Market בחלקה הדרומי.
האו"ם ובניין קרייזלר במידטאון איסט במנהטן
האו"ם ובניין קרייזלר במידטאון איסט במנהטן

 

יום טיול 2: מנהטן – האפר מידטאון והמידטאון איסט

יום הטיול השני שלנו יתרכז בעושר הבלתי נתפס של המרחב שבין כיכר טיימס לסנטרל פארק ולשדרות האייקוניות של המידטאון איסט – השדרה החמישית, מדיסון אבניו, פארק אבניו ולקסינגטון. זהו לב עולם השופינג הניו-יורקי (על הצד היותר יוקרתי) לצל כמה מגורדי השחקים הכי אייקונים בעולם, בשילוב מוזיאונים חשובים כגון המומה והכוח של הרוקפלר סנטר.

 

האפר מידטאון
  1. נתחיל את הטיול שלנו באפר מידטאון בכיכר קולומבוס, המפגש של ברודווי עם השדרה השמינית, והקצה הדרום-מערבי של הסנטרל פארק.
  2. בכיכר ניכנס אל מוזיאון האמנויות והעיצוב Museum of Arts and Design בו בו אוסף ענק של יותר מ-2000 דברי עיצוב שבזמנם נחשבו לפורצי דרך.
  3. מהמוזיאון נלך על רחוב 59 מערב על גבול הפארק ונרד בלוק דרומה עד לאלווין קורט Alwyn Court שנחשב לאחד הבולטים והמצעוצעים מבין בנייני המגורים של העיר.
  4. נמשיך על השדרה השביעית בלוק אחד דרומה ונגיע לקרנגי הול Carnegie Hall, אולם הקונצטרים הכי גדול וכנראה הכי מפורסם בניו-יורק.
  5. מקרנגי הול נרד בלוק דרומה אל הניו-יורק סיטי סנטר New York City Center – המרכז העירוני למוזיקה ומחול שידוע בארכיטקטורה המורית-ספרדית הייחודית שלו.
  6. נחזור צפונה על השדרה השישית עד לגבול הסנטרל פארק ונלך עד הפינה הדרום-מזרחית של הפארק שם נמצא מלון הפלאזה, כנראה המלון הכי אייקוני של ניו-יורק.
  7. נמשיך אל הגרנד ארמי פלאזה Grand Army Plaza, שם חנות אפל המפורסמת
מלון הפלזה במנהטן
מלון הפלזה במנהטן
השדרה החמישית
  1. מהכיכר נמשיך על 59 איסט מזרחה עד ללקסינגטון אבניו, שם נמצא בית הכלבו המפורסם בלומינגדייל'ס. הדגלים מעל הכניסה לבית הכולבו הופיעו בסדרות סרטים רבים (המון פעמים בסדרה "חברים") ואין כמעט סדרה אמריקאית שממוקמת בניו-יורק שגיבוריה לא ביקרו בבית הכולבו לפחות פעם אחת.
  2. מבלומינגדיי'לס נרד דרומה על לקסינגטון אבניו עד למבנה בית הכנסת המרכזי של ניו-יורק, אחד מבתי הכנסת הגדולים והמפורסמים בעולם. מבית הכנסת נלך שני בלוקים צפונה אל רחוב 57 איסט ונלך מערבה בכיוון השדרה החמישית אל מגדלי טראמפ. מגדלים אלו הם שיאם של ז'אנר גורדי השחקים מהאייטיז, מלא הוד והדר ולבני גרניט שחורות. נטייל בחלל הפנים הקיטשי של הבניין ונגיע גם לחנות טיפאני Tiffany & Co המפורסמת (החנות מארוחת בוקר בטיפאני'ס של טרומן קפוטה והשיר כמובן).
  3. בצמוד לבניין טראמפ נראה אל המגדל של חברת המחשבים IBM. בכניסה לבניין נמצא פסל ה-Levitated Mass של הפסל מייקל הייזר Heizer. מעבר לשדרה בולט גורד שחקים מרשים נוסף, פארק אבניו 432, הבניין החמישי בגובהו בניו-יורק שמוקדש כולו למגורי יוקרה.

 

הדימונד דיסטריקט
  1. נרד דרומה על החלק הכי יוקרתי וזוהר של השדרה החמישית ונפנה ברחוב 53 מערב עד שנגיע לכניסה למוזיאון המומה. במומה כמות בלתי רגילה של ציורים חשובים מכל הזרמים של האמנות המודרנית – מהאימפרסיוניזם ועד התרבות הפופולארית של ארה"ב בשנות החמישים.
  2. מהמומה נרד דרומה על השדרה השישית עד לרדיו סיטי מיוזיק הול, אולם המופעים הענק שבקצה הצפוני של קומפלקס רוקפלר סנטר.
  3. ברוקפלר סנטר כ-19 מגדלי מסחר ועסקים בשני קומפלקסים. הסנטר שוכן על שני בלוקים שלמים בין השדרה החמישית לשישית ובין רחובות 51 ו-49. נתחיל את הטיול בסנטר בעלייה למרפסת התצפית Top of the Rock לתצפית על גורדי השחקים של המידטאון.
  4. ממרפסת התצפית נלך לרחבת זירת ההחלקה על קרח שמעליה פסל פרומתיאוס המפורסם, הסמל של הסנטר. נצא מהסנטר לכיוון השדרה החמישית שם נראה את פסל אטלס שנושא על גבו את העולם.
השדרה החמישית במנהטן - בניין מטלייף
השדרה החמישית במנהטן – בניין מטלייף
המידטאון איסט
  1. מרוקפלר סנטר נצא לטיול בשדרה החמישית, שיא עוצמת השופינג של ניו-יורק ואחד המחזות העירוניים הכי מפעימים בעולם.
  2. נחצה את השדרה מהרוקפלר סנטר ופסל אטלס וניכנס לבית הכלבו היוקרתי סאקס פיפת' אבניו. למי שרוצה להתרשם או לקנות אפשר להסתובב קצת בחנות הכלבו הגדולה.
  3. נצא מבית הכלבו ונלך לשכן מצפון – קתדרלת סיינט פטריק, מבנה הכנסייה החשוב בניו-יורק.
  4. מהקתדרלה נלך מזרחה על רחוב 50 איסט עד למבנה המרשים של מלון וולדורף אסטוריה. המלון המקורי של רשת היוקרה שכן היכן שכיום האמפייר סטייט בילדינג. המבנה הנוכחי,נבנה בשנת 1931 בסגנון אר דקו מרהיב לעין.
  5. בצמוד למלון מצפון נראה את גורד השחקים של ג'נרל אלקטריק. הבניין נבנה בשנות השלושים של המאה ה-20 בצורת מגדל ארוך וצר שמוכתר בכיפה בהשראת קתדרלות גותיות. הכתר הגותי משתלב עם כנסיית סיינט ברתלומאו St. Bartholomew's Church, הצמודה לו ממערב.
  6. מהמלון ומהג'נרל אלקטריק נרד דרומה על פארק אבניו ונצפה במראה המרהיב של בניין מטלייף MetLife Building, פאר היצירה של זרם הסגנון הבינלאומי. מתחת לגורד השחקים, ניכנס לחלל המרהיב של תחת גרנד סנטרל, בו נמצא השעון המפורסם של המודיעין שפונה לארבע פינות. נצא מחזית התחנה בה פיסול בסגנון קלאסי בתמה של אלים יוונים.
  7. מהתחנה נלך על רחוב 42 איסט בלוק אחד מזרחה ונגיע לבניין קרייזלר, אחד היפים והמפורסמים מגורדי השחקים של מנהטן. בראש המגדל צריח בסגנון אר דקו של צאי עיגולים הבנויים זה על זה כפירמידה, מה שמאזכר את כיסוי מגן הרדיאטור בדגמי המכוניות של קרייזלר.
  8. מהקרייזלר נמשיך על 42 איסט עד למבנה האו"ם, בו גם מבנה העצרת הכללית ואולם הכנסים המשמש את מועצת הביטחון. הבניין הושלם בשנת 1951 ובצידו השני חולש על האיסט ריבר.
  9. ממבנה האו"ם נחזור צפונה דרך הדאג המרשלד פלאזה האלגנטית עד ללקסינגטון אבניו.
גשר ברוקלין ודאונטאון מנהטן
גשר ברוקלין ודאונטאון מנהטן

 

יום 3: מנהטן – דאונטאון ואיי האפר ביי

יום הטיול השלישי יתרכז כולו בדאונטאון של מנהטן כולל הפלגה כייפית במיוחד לליברטי איילנד ולאליס איילנד. דאונטאון מנהטן הוא המרכז הפיננסי העולמי. שם שוכנת הבורסה של ניו-יורק על וול סטריט, הרחוב שבעברו היה החומה של ניו-אמסטרדם ההולנדית.

בקצה של האי מנהטן נמצא פארק באטרי, בו היו סוללות ההגנה של העיר. מעט מצפון, לגדת נהר ההאדסון, נמתח גורד השחקים הגבוה במערב (מגדל ה-CN בטורונטו נחשב למגדל טלוויזיה) – הואן וורלד. מגדל זה ממלא את החלל הנוראי של מגדלי התאומים. בחלק המזרחי של הדאונטאון, לגדת האיסט ריבר, נמצאים שני הגשרים האייקונים של ניו-יורק – גשר מנהטן וגשר ברוקלין. מתחתם איזור הבילוי של הסיפורט בפיר 17.

 

הוורלד טרייד סנטר החדש ווול סטריט
  1. נתחיל את טיולנו בדאונטאון מנהטן בפרידום טאואר Freedom Tower או הואן וורלד טרייד סנטר One World Trade Center שבמרכז הסחר העולמי החדש. נטפס אל מרפסת התצפית של המגדל בקומות 100-102, בגובה מדהים של 387 מטרים. מהמרפסת נוף מרהיב של כל המטרופולין ושל נהר ההאדסון.
  2. ממרום המגדל נרד אל הבור הפעור של אנדרטת הזיכרון ל-11 בספטמבר 9/11 Memorial & Museum. מה שהיה הגראונד זירו נותר חשוף ושתי בריכות מרובעות דוממות שמכונות The Footprints of the Twin Towers מנציחות כל אחת, את מיקום בסיס המגדל שקרס. מסביב לבריכות לוחות ארד בהם חקוקים שמות שלושת אלפים נרצחי פעולת הטרור.
  3. מהאנדרטה ניכנס אל המוזיאון המוקדש כולו ל-11 בספטמבר שבחלק המזרחי של האתר. הכניסה למוזיאון היא מהפינה המזרחית של האתר, מרחוב גריניץ'. במוזיאון סקירה על אירועי מתקפת הטרור וגם חפצים דוממים ממה שנותר מיסודות הבניין. במוזיאון חלל עמוק המכונה ה-Western Chamber, בו ניתן להיווכח בחפירת היסודות של המגדלים.
  4. מהמוזיאון נלך מזרחה על רחוב ליברטי דרך פארק זוקוטי Zuccotti Park עד לברודווי. בברודווי נרד דרומה עד לכנסיית הטריניטי Trinity Church. הכנסייה נבנתה בשנת 1864 בסגנון ניאו-גותי ויש לה צריח בגובה של כמעט של 90 מטרים. צריח זה היה המגדל הגבוה בניו-יורק שלפני בניית גורדי השחקים.
  5. נחצה את ברודווי וניכנס ללב הפיננסי העולמי לוול סטריט. לחובבי הפיננסים והרעש אפשר להיכנס ליציע של בניין הבורסה New York Stock Exchange.
  6. מהבורסה נחצה את הרחוב וניכנס לפדרל הול Federal Hall. על מדרגות הבניין הניו-קלאסי הושבע ג'ורג' וושינגטון לנשיא הראשון של ארה"ב בשנת 1776.
פסל החירות ודאונטאון מנהטן
פסל החירות ודאונטאון מנהטן
באטרי פארק, איי האפר ביי וסיפורט
  1. מוול סטריט נירד דרומה על ברודווי עד לםארק באולינג גרין Bowling Green שם נצטלם עם פסל השור המסתער האייקוני שהוצב במקום בצורה פיראטית בשנת 1989.
  2. מפסל השור ניכנס אל הבאטרי פארק ונגיע למונומנט הלאומי טירת קלינטון Castle Clinton National Monument. הטירה המבוצרת נבנתה בתחילת המאה ה-19 והייתה בה סוללת תותחים שהגנה על מנהטן.
  3. ליד המבצר נעלה על המעבורת לליברטי איילנד (יוצאת מ-Whitehall Terminal) ונפליג לרגלי פסל החירות Statue of Liberty. בעבר היה ניתן לטפס במדרגות הפנימיות של הפסל עד לראשו. לאחר פיגועי 11 בספטמבר, 2001, ניתן רק להגיע אל אי החירות ולתצפת על הפסל מלמטה.
  4. מהליברטי איילנד נפליג לאליס איילנד השכן וניכנס למוזיאון הלאומי של ההגירה באליס איילנד Ellis Island National Museum of Immigration. המוזיאון מספר את סיפורם של המגרים שהגיעו לארה"ב וסוקר את תהליך האכלוס של העולם החדש בהגירה אירופאית. במקום גם ארכיב גדול דיגיטלי המאפשר לחפש במאגרי המידע של המקום, בנוגע ליום העגינה ולסטאטוס ההגירה של מי שעבר במקום.
  5. מאליס איילנד נשוב במעבורת לבאטרי פארק ונלך דרך ביוור סטריט אל עבר הסיפורט וגשר ברוקלין. הסיפורט הוא אזור בשפך האיסט ריבר לאפר ביי, שהיה בעברו חלק מנמל ניו-יורק. כיום עבר האזור תהליך של שיקום ופיתוח ונחשב לאחד מאזורי הבילוי האטרקטיביים במנהטן עם נוף לשני הגשרים – גשר ברוקלין וגשר מנהטן וגם מערבה לכיוון מגדלי הדאון טאון. פיר Pier מספר 17 של הנמל הוסב כולו למתחם של מסעדות ומקומות בילוי והוא נחשב ללב הטיול באזור.
  6. מהסיפורט נלך אל גשר ברוקלין Brooklyn Bridge. הגשר נמתח לאורך של כמעט 2 קילומטרים וגובהו כשמונים מטרים מעל האיסט ריבר. למי שיש כוח אפשר לחצות את הגשר ברגל לברוקלין בהליכה של חצי שעה בערך (אפשר לחזור דרך המנהטן ברידג', או ללכת עד אמצע הברוקלין ברידג' ולחזור. אפשר גם לחזור בתחתית מתחנת High St, על הקו הכחול למנהטן).
באטרי פארק בקצה מנהטן
באטרי פארק בקצה מנהטן

 

יום 4: מנהטן – השכונות המערביות של לואר מנהטן – סיטי הול פארק, טרייבקה, סוהו, וושינגטון סקוור פארק, גריניץ' וילג' וצ'לסי

את יום הטיול הרביעי נקדיש לשכונות הניו-יורקיות הפופולאריות שבין המידטאון לדאונטאון מצד מערב. נתחיל את הטיול במרכז האדימניסטרטיבי של ניו-יורק ששוכן בקצה הצפוני של הדאונטאון – הסיטי הול פארק. משם נעלה צפונה דרך טרייבקה למה שמכונה לואר מנהטן – לרחוב ברודווי התוסס בלב הסוהו וצפונה לכיוון קמפוס אוניברסיטת ניו-יורק ולשכונה הטרנדית גריניץ' וילג'. נקנח את היום בביקור בצ'לסי מרקט.

 

הסיטי הול פארק וטרייבקה
  1. נתחיל את יום הטיול במרכז האדמיניסטרטיבי של ניו-יורק סיטי, איזור הסיטי הול פארק. נגיע לקצה הדרומי של הפארק לסיינט פול צ'אפל St. Paul's Chapel, הכנסייה האחרונה שנבנתה בניו-יורק שלפני העצמאות האמריקאית בשנת 1776. הכנסייה כמעט והוחרבה עם התמוטטות מגדלי התאומים ב-11 בספטמבר 2001, מגדלים שהיו צמודים לה ממערב.
  2. מהכנסייה נטפס על ברודווי צפונה ונראה את בניין וולוורת' The Woolworth Building משנת 1913 שנחשב למעין אבטיפוס לגורדי השחקים המרהיבים שנבנו אחריו במהלך שנות ה-20 וה-30 של המאה העשרים, מה שאני מכירים כגורדי השחקים הוינטג' של ניו-יורק (הקרייזלר, האמפייר סטייט בילדינג ועוד).
  3. מבניין וולוורת' ניכנס אל הפארק עצמו ונגיע אל בית עיריית ניו-יורק New York City Hall.
  4. בהליכה לקצה הצפוני של הפארק ניכנס למתחם בתי המשפט של ניו-יורק. לחובבי ארכיטקטורה כדאי להיכנס לבניינים הבאים שבמתחם: בית המשפט לענייני ירושה Surrogate's Court, בניין מנהטן מוניציפל ע"ש דיקינס The David N. Dinkins Manhattan Municipal Building, בית המשפט של ארה"ב טורגוד מרשל Thurgood Marshall United States Courthouse, בית המשפט המחוזי של ניו-יורק New York County Supreme Court ובניין בית המשפט הפלילי של ניו-יורק New York County Criminal Court. למי שפחות מתעניין אפשר לצפות בבניינים היפים מבחוץ ולהמשיך הלאה לכיוון טרייבקה.
  5. נלך מערבה מהקצה הצפוני של הסיטי הול פארק על רחוב צ'יימברס עד רחוב גריניץ' ונעלה צפונה עד האריסון סטריט Harrison Street, הרחוב הכי פוטוגני בשכונה. בחלק שבין רחוב האדסון ממזרח לרחוב גריניץ' ממערב שורה של בתים שעברו שימור שנבנו שמקורם מאמצע המאה ה-18.
הווסט וילג' בלואר מנהטן
הווסט וילג' בלואר מנהטן
סוהו
  1. מטרייבקה נמשיך צפונה לרחוב קאנאל, נלך בו קצת מזרחה וניכנס אל הסוהו ברחוב גרין. גרין סטריט הוא המרכז של השכונה, בו המסעדות המיוחדות, הגלריות וחנויות הבוטיק (בניגוד לשופינג של הרשתות בברודווי). החלק הכי מרהיב של השכונה מבחינה ארכיטקטונית הוא הקטע בגרין סטריט בין רחוב ברום בדרום לרחוב פרינס מצפון. במקטע זה עשרות של בתים מיציקות ברזל האופייניים למבני התעשייה שנבנו בשכונה החל מאמצע המאה ה-19.
  2. נמלך על רחוב גרין עד רחוב פרינס, עליו נפנה מזרחה לכיוון ברודווי. בדרך נראה את בניין סינגר הקטן. המבנה משנת 1904 מכיל שילוב של מרפסות אר נובו עם לבני טרקוטה על פני ברזל יצוק.
  3. נחזור דרומה מעט על ברודווי ונגיע לבניין האואאוט Haughwout Building בו פעל מפעל זכוכית משנת 1857.

 

וושינגטון סקוור פארק וגריניץ' וילג'
  1. נלך על ברודווי צפונה עד לקמפוס אוניברסיטת ניו-יורק. נפנה על רחוב 4 ווסט לכיוון מערב ונגיע לוושינגטון סקוור פארק. בפינה הדרומית של הכיכר נמצאת כנסיית ג'אדסון ממוריאל משנת 1892.
  2. ניכנס אל הפארק שבמרכזו מזרקה עגולה גדולה ולידה בגאריבלדי פלאזה Garibaldi Plaza, פסלו של מאחד איטליה המודרנית. מן הצד השני של המזרקה נמצא המוניומנט של אלכסנדר ליימן הולי Alexander Lyman Holley Monument, אחד מחשובי מהנדסי הפלדה של המאה ה-19.
  3. נגיע אל הסמל של הפארק – הקשת של וושינגטון סקוור Washington Square Arch, בכניסה הצפונית ממול המזרקה.
  4. נעלה צפונה מהפארק על השדרה החמישית, החלק היפה והרגוע שלה. לאורך מקטע זה שתי כנסיות יפות – כנסיית העלייה לשמיים והכנסייה הפרסביטריאנית הראשונה משנת 1846.
  5. נחזור לרחוב 8 ווסט התוסס ונלך מערבה אל הגריניץ' וילג'. נגיע אל ספריית ג'פרסון מרקט. זהו אחד מבנייני הוינטג' הכי מיוחדים בניו-יורק משנת 1877.הבניין כיום הוא סניף של הספרייה העירונית של ניו-יורק. הוא בולט מעל השדרה השישית עם מגדל השעות הנאה שלו בסגנון ניאו-גותי.
  6. מהספרייה נלך מערבה על רחוב כריסטופר ונגיע לכיכר שרידן. הכיכר והרחוב הם מהמקומות המרכזיים בתרבות הלהט"בית בעיקר בשל הברים שפעלו בהם בשנות השישים שהיו מקומות מפגש של הקהילה.
  7. נמשיך על רחוב כריסטופר עד רחוב בדפורד ונגיע לטווין פיקס בילדינג יוצא הדופן. שלושה בניינים דרומה במורד רחוב בדפורד, על ההצטלבות עם רחוב גרוב Grove, שוכן מה שידוע כבניין של "חברים". הבניין הוא הצילום החיצוני של בניין הדירות בהן התגוררו מוניקה, רייצ'ל, צ'נדלר וג'ואי. כיום הבניין הפך לאתר ביקור פופולארי מאוד ומבקרים רבים באים לצלם אותו מבחוץ.
  8. מבניין חברים נעלה צפונה על רחוב האדסון לכיוון רובע מיטפאקינג התוסס. ברובע נבקר במוזיאון ויטני לאמנות אמריקאית Whitney Museum of American Art.
  9. מהמוזיאון החדש נצא צפונה לשכונת צ'לסי ונגיע לצ'לסי מרקט, מתחם שוק ענק של מסעדות ומקומות למכירת מזון שהפך למקום בילוי פופולארי.
  10. מהמרקט נעלה צפונה לרחוב 23 מערב ונלך מזרחה עד למלון צ'לסי The Chelsea Hotel ההיסטורי, אחד המלונות הבוהמייניים ביותר בעיר.
בתי שכונת הבאוורי באיסט וילג'
בתי שכונת הבאוורי באיסט וילג'

 

יום 5: מנהטן – השכונות המזרחיות לואר מנהטן – הלואר איסט סייד, איסט וילג', צ'יינטאון והבאוורי

ביום הטיול החמישי נטייל בשכונות המיוחדות של מזרח לואר מנהטן. נתחיל את הטיול בדלי'ס ההיסטוריות של הלואר איסט סייד, מקום המגורים ההיסטורי של המהגרים היהודיים מהיבשת הישנה. מהלואר איסט סייד נלך לאיסט וילג' ומשם לשכונות הותיקות של הבאוורי ונוליטה. נדרים לכיוון הצ'יינטאון הגדולה של מנהטן, שכונת המהגרים הסיניים שבלעה גם כמעט את כל ליטל איטלי. זהו טיול עמוס בטעמים וריחות, יחדיו עם ההיסטוריה היותר מורכבת של העיר ניו-יורק.

 

צ'יינטאון וליטל איטלי
  1. את יום הטיול החמישי נפתח בקפיצה קטנה לחו"ל. תחנת התחתית על ברודווי קואנאל סטריט היא הפתיח הכמעט רשמי של צ'יינטאון.
  2. נלך קצת מזרחה על רחוב קאנאל וניכנס לרחוב מאלבורי שעולה צפונה ללב של ליטל איטלי. רחובות ליטל איטלי עוד שומרים על האופי האיטלקי, עם צבעי הדגל ואלמנטים תרבותיים של ארץ המגף. ברחוב מלבורי חוגגים כל חודש ספטמבר את ה-Festa di San Gennaro, הפסטיבל שחוגג ומספר את סיפור ההגירה של האיטלקים לאמריקה.
  3. מליטל איטלי נחזור דרומה ונלך על קאנאל סטריט מזרחה על השוק של צ'יינטאון או הקאנאל סטריט מרקט. בחלק המזרחי של השוק נרד דרומה על רחוב מוט אל עבר עיקול המוות ברחוב דויירס Doyers Street.
  4. בחלק הדרומי של המדרחוב עיקול חד מזרחה שנודע כמקום בו התבצעו מעשי חיסול חשבונות של כנופיות ניו-יורק בתחילת המאה ה-20, בעיקר בהתנגשות של כנופיות מהגרים איטלקיים ואירים.
  5. בקצה הרחוב נמצאת כיכר גדולה שנוצרת בין רחוב באוורי ממערב והרמפה המטפסת לגשר מנהטן. הכיכר ידועה כקונפוציוס פלאזה. הפלאזה היא שטח פתוח יחסית לשכונה הצפופה, ושם נמצא פסל של קונפוציוס.
הצ'יינה טאון ברקע הדאונטאון של מנהטן
הצ'יינה טאון ברקע הדאונטאון של מנהטן
הלואר איסט סייד
  1. נעבור את הגבול מסין ללואר איסט סייד ונבקר במוזיאון רחוב אלדרידג' Museum at Eldridge Street, בית הכנסת המפואר של השכונה היהודית לשעבר.
  2. מרחוב אלדרידג' נלך על איסט ברודווי לבית הכנסת ביאליסטוקר Bialystoker Synagogue שהוקם על-ידי יהודים מביאליסטוק בחלל של כנסייה.
  3. מבית הכנסת ביאליסטוקר נלך לתחנת התחתית של רחוב דלנסי – Delancey St– Essex St, ממש עם עלייה לרמפה של גשר וילאמסברג. איזור זה הוא הגראונד זירו של הרובע היהודי ההיסטורי של ניו-יורק ועד היום ניתן לראות את ההשפעות, בעיקר בתחום הדלי'ס הויטג' שברחוב יוסטון מזרח.
  4. בסמוך לתחתית נמצא שוק אסקס Essex Market, שוק קמעוני שאליו הועברו הרוכלים של הלואר איסט סייד בשנות הארבעים.
  5. מהשוק נלך אל מוזיאון טנמנט Tenement Museum, מוזיאון קטן וחביב המשחזר את תנאי המחייה של הלואר איסט סייד בתקופת הזוהר המפוקפקת שלה.
  6. מהמוזיאון נצא צפונה על רחוב אורצ'ארד Orchard שבעבר היה רחוב השוק היהודי וכיום הוא רחוב טרנדי עם מסעדות וגלריות.
  7. עם היציאה של רחוב אורצ'ארד לרחוב יוסטון מזרח, ניכנס לדלי של כץ, אחד מהדלי'ס ההיסטוריות וההיסטריות של העיר ניו-יורק. לקינוח, נלך שני בלוקים מערבה אל מאפיית הקניש של יונה שימל Yonah Schimmel's Knish Bakery, אחת המאפיות הכי ייחודיות בניו-יורק.
  8. מרחוב יוסטון מזרח נלך מערבה לכיוון הבוורי. נגיע למוזיאון החדש לאמנות בת זמנינו ששוכן בבניין ייחודי ומודרני המורכב משש קוביות בטון החולשות על הרחוב.

 

הבאוורי ואיסט וילג'
  1. נעלה צפונה על רחוב בוורי לקופר יוניון The Cooper Union, בית לקולג' החינמי שיזם ובנה פיטר קופר, אבי סלילת מסילות הברזל של אמריקה. הקולג' עדיין פעיל ומציע לימודים בחינם ונחשב לאחד המבוקשים בארה"ב ללימודים.
  2. בלב הבוורי נתרשם גם ממבנה הלבנים האדום הענק של התיאטרון הציבורי The Public Theater ובניין באיארד קונדיקט Bayard–Condict Building ההיסטורי של האדריכל לואיס סאליבן, אחד מחשובי אדריכלי גורדי השחקים של שיקגו. מנה זה נחשב ללינק של תפיסת גורדי השחקים משיקגו אל תוך מנהטן עצמה.
  3. מלב הבוורי נלך מזרחי לכנסייה העתיקה סיינט מארק בבאוורי Saint Mark's Church in the Bowery בלב מה שהוא היום האוקראניאן וילג'.
  4. מהכנסייה נמשיך מזרחה דרך האלפבית סיטי של האיסט וילג' אל פארק טומפקינס Tompkins Square Park, לב הרובע. בשנות השישים הפארק היה המקום של ההיפים בניו-יורק אבל לאחר מכן התקדר עם תרבות הפאנק של שנות השבעים ועד לפני כמה שנים היה מקום שממש לא כדאי להגיע אליו. עם השתנות השכונה, גם הפארק הפך ליותר ידידותי למבקרים.
מגדלי הסן רמו מעל הסנטרל פארק במנהטן
מגדלי הסן רמו מעל הסנטרל פארק במנהטן

 

יום 6: מנהטן – אפטאון – האפר איסט סייד, האפר ווסט סייד והסנטרל פארק

יום הטיול השישי יוקדש כולו לאפ טאון של ניו-יורק סיטי. נתחיל בחלק המזרחי של אפטאון מנהטן, האפר איסט סייד Upper East Side, בליל של בתי מגורים יוקרתיים ומוסדות ניו-יורקרים חשובים. שדרת המוזיאונים על השדרה החמישית היא מבין אתרי החובה של ניו-יורק (אי אפשר להכינס לכל המוזיאונים בבוקר אחד, כדאי מאוד לבחור לאיילו להיכנס על בסיס העדפות אישיות).

מן הצד השני של הסנטרל פארק האפר ווסט סייד של מנהטן הוא ברובו אזור מגורים שליו ויוקרתי. באפר ווסט מגוון של גורדי שחקים מוכרים (לרוב משמשים למגורים), מוזיאונים חשובים והמון שופינג ניו-יורקרי של היומיום. באמצע, הסנטרל פארק Central Park הוא מקום רומנטי ומקסים שמלא באטרקציות, פלגי מים, פסלים ואווירה פשוט נהדרת.

 

האפר איסט סייד
  1. נתחיל את יום הטיול באפר איסט סייד, החלק המזרחי של אפטאון מנהטן. נרד בתחנת רחוב 86 על הקו הירוק, ממש בלב באפר איסט סייד. מהתחנה שעל שדרת לקסינגטון נלך מערב על רחוב 86 מזרח המרכזי עד לסנטרל פארק.
  2. שני בלוקים צפונה, על רחוב 88 מזרח והשדרה החמישית, נראה את הבניין האייקוני של מוזיאון סולומון ר. גוגנהיים. המבנה הייחודי של פרנק לוייד רייט הוא רק פתיח לאוסף המופלא של המוזיאון הכולל ציורים מוכרים של גדולי האמנים המודרניים.
  3. מהגוגנהיים נלך על השדרה החמישית עוד שני בלוקים צפונה אל מוזיאון קופר יואיט לעיצוב Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum. זהו אתר חובה לחובבי עיצוב ואופנה.
  4. מקופר יואיט נלך עוד שני בלוקים צפונה למוזיאון היהודי The Jewish Museum, גן עדן לחובבי יודאיקה.
  5. מהמוזיאון היהודי נרד דרומה על השדרה החמישית עד שנראה את המבנה הניאו-קלאסי המרהיב של מוזיאון המטרופוליטן לאמנות The Metropolitan Museum of Art, אחד ממוסדות האמנות החשובים בעולם. באוסף המט כמה מהציורים החשובים בעולם, מהרנסנס הפלמי והאיטלקי ועד המודרניזם. במוזיאון גם אוסף ארכיאולוגי ואתנולוגי ענק.
  6. מהמט (על רחוב 82 מזרח והשדרה החמישית), נרד דרומה (אפשר באוטובוס) למוזיאון אוסף פריק The Frick Collection. זהו מוזיאון של אוסף פרטי מצומצם אבל איכותי בצורה בלתי רגילה, בו ריכוז מרגש במיוחד של יצירות מופת מגדולי הרנסנס והבארוק.
  7. מאוסף פריק נרד עוד דרומה על השדרה החמישית עד לרחוב 66 מזרח ונראה את החזית המרשימה של בית הכנסת עימנו-אל Temple Emanu-El.
הסנטרל פארק והאפר ווסט סייד של מנהטן
הסנטרל פארק והאפר ווסט סייד של מנהטן
הסנטרל פארק
  1. מבית הכנסת ניכנס אל הסנטרל פארק. ממש על הכניסה נראה את שערי גן החיות בסנטרל פארק Central Park Zoo, מקום בילוי כייפי עם ילדים והכוכב של סרטי מדגסקר.
  2. מגן החיות נלך על רחוב 65 עד למחלבה The Dairy וזירת ההחלקה על הקרח וולמן רינק Wollman Rink, מסימני ההיכר של הפארק. נמשיך על השבילים מערבה על החלק הדרומי של הפארק ונגיע להאומפייר רוק Umpire Rock.
  3. מהסלע הגעשי הייחודי נמשיך על השבילים צפונה למקום השיזוף מספר 1 של ניו-יורק סיטי – השיפ מדו Sheep Meadow. ביום שמשי, כרי הדשא מלאים במשתזפים ובמשפחות שעושות פיקניק.
  4. נמשיך צפונה מהדשא על השבילים בחלק המערבי של הפארק וממול בניין דקוטה המוכר נגיע אל גן שדות התותים Strawberry Fields, אתר ההנצחה לידוע מבין דיירי הבניין (ומי שקיפח את חייו בכניסה אליו), ג'ון לנון.
  5. משדות התותים לך מזרחה אל האגם The Lake ונגיע למזרקה הוויקטוריאנית צ'רי היל Cherry Hill במה שמכונה השדרה וההליכה הספרותית The Mall and Literary Walk. נצפה על האגם למרגלות הטרסה שם נמצאת המזרקה בת'סדה Bethesda.
  6. נקיף את האגם ממזרח ונגיע אל הפסל הידוע של אליסה בארץ הפלאות Alice in Wonderland שליד המאגר בו משיטים דגמי אניות מוקטנים.
  7. מפסל אליסה נלך בשבילים המיוערים בכיוון צפון-מערב אל טירת בלוודיר Belvedere Castle. נטייל ליד הטירה / תפאורה המרהיבה, נראה את בריכת הצבים Turtle Pond ואת תיאטרון דלאקורט Delacorte Theater.
  8. נעבור גם בגן השייקספיירי, בו פרחים וצמחים ממחזותיו של המחזאי הבריטי הפורסם, ונלך מערבה מהפארק אל עבר מוזיאון הטבע האמריקאי American Museum of Natural History שבאפר ווסט סייד.

 

האפר ווסט סייד
  1. נבקר במוזיאון הטבע האמריקאי בו תצוגה מרהיבה ומדוייקת הכוללת את דגם הלוויתן הכחול התלוי הענק ושחזורים של דינוזאורים על בסיס חפירות פלנתאולוגיות.
  2. מהמוזיאון נרד דרומה על הסנטרל פארק ווסט, אל עבר הסן רמו The San Remo, גורד שחקים וינטג' שמשמש למגורים שידוע בשני המגדלים המרהיבים שלו.
  3. מהסן רמו נרד דרומה על השדרה ונראה מקרוב את בניין דקוטה The Dakota היוקרתי.
  4. מבניין דקוטה ניכנס אל הרובע ברחוב 72 מערב המרכזי, נלך לאורכו עד שנגיע לקולומבוס אבניו, עליה נרד דרומה רגלית עד לינקולן סנטר Lincoln Center for the Performing Arts.
  5. מהלינקולן סנטר נרד דרומה על ברודווי עד כיכר קולומבוס Columbus Circle וניכנס לשופינג ורענון בבניין טיים-וורנר Time Warner Center.
כיכר קולומבוס והסנטרל פארק באפטאון מנהטן
כיכר קולומבוס והסנטרל פארק באפטאון מנהטן

 

יום טיול 7 (אופציונאלי): הרובעים החיצוניים של ניו-יורק סיטי – צפון מנהטן, הברונקס, קווינס וברוקלין

ביום הטיול השביעי נצא מג'ונגל הבטון של מנהטן, לכל מה שיש לראות בניו-יורק סיטי שמחוץ לאי האינטנסיבי. בניגוד לשאר טיולי היום, זהו טיול שמתבסס בעיקרו על מערכת הסאבווי המצויינת של הכרך הגדול.

אנו מציעים כאן אופציה לשלושה מסלולים:

  • טיול בדאונטאון ברוקלין, בסביבת פארק פרוספקט. את יום הטיול נקנח בגיחה לקוני איילנד, מולדת הלונה פארקים
  • טיול בחלקה הצפוני של מנהטן והברונקס. נתחיל באיזור מורניגסייד הייטס Morningside Heights וקמפוס אוניברסיטת קולומביה ומשם נמשיך צפונה לקלוייסטרס שבקצה האי ונעבור לרובע ברונקס
  • טיול בפלאשינג מדוז שברובע קווינס

 

יום טיול 7 (אופציונאלי): סביבת פרוספקט פארק בברוקלין וקוני איילנד

סביבת פרוספקט פארק בברוקלין
  1. על הקו האדום (קווים 2 או 3) נרד דרומה מטיימס סקוור או וול סטריט עד לתחנת הסאבווי Grand Army Plaza בקצה הצפוני של פארק פרוספקט בברוקלין. נתחיל את הטיול בגראנד ארמי פלאזה Grand Army Plaza. הכיכר המרשימה תוכננה במקור כשער הכניסה הרשמי של פרוספקט פארק בשנת 1870. סמל הפלאזה הוא שער החיילים והמלחים Soldiers and Sailors Memorial Arch הענק, שער הניצחון המרשים שמוביל אל שבילי הפארק שהוצב בכיכר בשנת 1892.
  2. נלך מעט מזרחה וניכנס אל מוזיאון ברוקלין Brooklyn Museum בו אוסף אמנות של גדולי המסטרים האירופאים ואוסף מרתק של ארכיאולוגיה.
  3. מהמוזיאון נלך לגן הבוטני של ברוקלין Brooklyn Botanic Garden שבחלקו הדרומי ונבקר בגן הורדים קראנפורד Cranford Rose Garden והגן היפני בו בכל אביב ישנה פריחה מרהיבה של עצי הדובדבן, כיאה למסורת היפנית.
  4. ניכנס אל פרוספקט פארק Prospect Park ונקיף את האגם שחולש על כל החלק הדרומי של הפארק וסביבו שפע של פעילויות ספורט ואפשרות לשכור סירות לשייט. בפארק המון גשרי אבן ועץ חמודים, מרחבים של דשא ומרחבי יערות זה לצד זה, פסלים ואנדרטאות וגם גן חיות חביב.
  5. נצא מהצד המערבי של הפארק ונלך לטיול בשכונת פארק סלופ Park Slope. נמשיך צפונה על השדרה החמישית, המרכז המסחרי של שהשכונה עד לברקליס סנטר, מגרשה הביתי של קבוצת ה-NBA הברוקלין נטס. משם אפשר גם להמשיך לטיול קצר בשכונת פרוספקט הייטס Prospect Heights.
מסעדת נייתנ'ס המקורית בקוני איילנד
מסעדת נייתנ'ס המקורית בקוני איילנד
קוני איילנד
  1. מהחלק המערבי של פרוספקט פארק נעלה על קו התחתית F (הקו הכתום) ונרד דרומה לקוני איילנד. החוף של קוני איילנד הפך לחלק ממרקם החיים הניו-יורקי עם התפתחות השכונה בסוף המאה ה-19. החוף החולי הארוך והרחב הפך למקום הבילוי של תושבי ניו-יורק בתחילת המאה ה-20, אז בנו לאורך החוף את בתי השכונה. עם הבנייה של השכונה נבנתה גם טיילת ארוכה לאורך החוף ושם זיהוי יזמים את הפוטנציאל התיירותי שלו ובנו מתקנים ואטרקציות.
  2. נבקר בשלושת גני שעשועים שבטיילת – הלונה פארק Luna Park, סטיפלאשייז פארק Steeplechase Park ודרים-לנד Dreamland. מקבץ זה של פארקי שעשועים היה בזמנו הגדול והפופולארי ביותר בעולם כולו ומשך כמות עצומה של ניו-יורקרים בכל יום ובעיקר בסופ"שים. הלונה פארק הפך לשם גנרי לפארקי שעשועים. כדאי להיכנס לפארק השעשועים בו פעילים עדיין כמה מתקנים ידועים דוגמת הגלגל הענק של דנו'ס Deno's Wonder Wheel Amusement Park ורכבת ההרים המפורסמת – הציקלון.
  3. לאחר מכן אפשר ללכת אל החוף החולי והרחב, שבימי הקיץ נחשב לאחד ממקומות הבילוי והבטן-גב האהובים על תושבי העיר.

 

יום טיול 7 (אופציונאלי): צפון מנהטן והברונקס

מורנינגסייד הייטס וצפון מנהטן
  1. נתחיל את יום הטיול של הרובעים החיצוניים בחלקים היותר רגועים של מנהטן. נרד בתחנת התחתית של רחוב 110 מערב (הקווים האדומים) ונלך צפונה על ברודווי בכיוון קמפוס אוניברסיטת קולומביה. שני בלוקים מהתחנה נראה את חזית הדיינר של טום Tom's Diner, אחד האייקונים הניו-יורקרים הכי ידועים בשל הופעתו בסדרה סיינפלד (ועליו נכתב השיר הידוע של סוזן וגה).
  2. נחתוך מזרחה על רחוב 112 מערב ונגיע לקתדרלת יוחנן הקדוש The Cathedral Church of St. John the Divine. אורכה המתוכנן של מבנה הבזיליקה (מבנה של צלב) הוא כמעט 200 מטרים על רוחב של 50 מטרים בספינה המרכזית. למרות השיק המסורתי בבנייה, ישנם המון אלמנטים מודרניים המוטמעים בקישוט הקתדרלה, כגון כותרות העמודים בכניסה אשר בהם תבליטי קו הרקיע של ניו-יורק, כולל בניניי התאומים.
  3. מהקתדלה נלך קצת צפונה וניכנס אל קפלת הקדוש פול St. Paul's Chapel היפייפה שבחלק המזרחי של קמפוס אוניברסיטת קולומביה. הקמפוס עצמו הוא מעין מנוחה מהרעש וצל המגדלים של מנהטן, עם שטחים ירוקים לצד מבנים בסגנון ניאו-קלאסי.
  4. מהקמפוס נצא מעט צפונה ומערבה לכיוון נהר ההאדסון ונגיע אל כנסיית ריברסייד The Riverside Church. עיצוב מבנה הכנסייה מבוסס על הארכיטקטורה המסיבית של קתדרלת העיר שארטר שבצרפת. בשל המראה הלא רגיל של מגדל הפעמון העצום, שגובהו 120 מטרים, הכנסייה היא למעשה מעין שילוב של קתדרלה עם גורד שחקים ניו-יורקי של שנות השלושים.
  5. ליד הכנסייה נבקר גם בקבר גרנט General Grant National Memorial שהעוצב לפי דגם קבר נפוליאון באינווליד שבפאריס.
  6. מקבר גרנט נעלה מעט צפונה לתחנת הסאבווי של רחוב 125 על הקו האדום וניסע צפונה עד לתחנת רחוב דיקמן Dyckman. נחצה את נייגל אבניו מערבה ונגיע לפארק פורט טריון Fort Tryon Park. הפארק הירוק בנוי על גבעה היסטורית שהייתה חלק ממערך ההגנה של כוחות ארה"ב במלחמת העצמאות.
  7. בלב הפארק שוכן מוזיאון הקלוייסטרס, אחד מהמוזיאונים החשובים בניו-יורק. זהו מעין סניף של המטרופוליטן עם תצוגה של ציורים חשובים מימי-הביניים. במוזיאון אסור להחמיץ את יצירת המופת "טריפטיכון הבשורה" של האמן הפלמי רוברט קאמפן. יצירה מוקדמת זו של המאסטר מפלמל), התוותה את התפתחות מה שאנו מכירים כרנסנס הצפוני או הפלמי.
גשר ג'ורג' וושינגטון בניו-יורק
גשר ג'ורג' וושינגטון בניו-יורק
הברונקס
  1. מהקלוייסטרס נחזור לתחתית ברחוב דיקמן (לא להתבלבל עם תחנת הקו הכחול) ונמשיך עד לתחנה ברחוב 242 (ואן קורטלנד). נרד בתחנה וניכנס לחלקו המערבי של פארק ואן קורטלנד ונלך למוזיאון בית ואן קורטלנד The Van Cortlandt House Museum. מהבית נמשיך מזרחה אל בית הקברות וודלון Woodlawn Cemetery המפואר.
  2. מהפארק ובית הקברות אפשר להמשיך גם לגנים הבוטאניים של ניו-יורק New York Botanical Garden ולגן החיות של הברונקס Bronx Zoo שמעט מדרום (אפשר לעלות לתחנה אחת דרומה על קו הרכבת מתחנת Williams Bridge). קחו בחשבון שהביקור בגנים הבוטניים ובגן החיות הוא די ארוך ולאחריו כדאי כבר לחזור למנהטן.
  3. מהחלק המזרחי של פארק קורטלנד אפשר לרדת בקו הירוק עד לתחנת רחוב 161 או Yankee Stadium.  היאנקי סטדיום הוא אצטדיון הבית של הקבוצה העירונית האייקונית משנת 1923 ויש בו מקום ל-54 אלף איש. זהו גם מקום עבודתו הבדוי של ג'ורג' קוסטנזה בסיינפלד.

 

יום טיול 7 (אופציונאלי): פארק פלאשינג מדוז בקווינס 

קווינס
  1. מטיימס סקוור נעלה על הקו הסגול של הסאבווי (מספר 7) וניסע מזרחה הרחק ממנהטן. נתחיל את יום הטיול ביציאה מתחנת Mets-Willets Point, צמוד לאצטדיון סיטי פילד Citi Field, מגרשה הביתי של קבוצת המטס, המתחרה של האינקיז בליגת ה-MLS. זהו המקום בו עמד בעבר השיי סטדיום המיתולוגי.
  2. מהסיטי פילד נרד דרומה אל הפלאשינג מדוז קורונה פארק Flushing Meadows Corona Park, בו נערך היריד העולמי של שנת 1939 (ומקום מושב האו"ם הראשון). ניכנס אל הפארק ונגיע אל מקבץ אצטדיוני הטניס של טורניר ה-US Open.
  3. ממרכז הטניס נגיע לכיכר המרכזית של הפארק עליה ניצב מבנה היוניספרה Unisphere, אחד הסמלים הכי מוכרים של ניו-יורק שנבנה לכבוד היריד העולמי של שנת 1964. היוניספרה הוא דגם עגול של גלובוס על שלד מתכת השוכן בלב בריכה ומזרקות שמסתירות את בסיסו. סביב הגלובוס כמה חישוקי מתכת המסמלים אורביט בחלל והוא נבנה לקראת ההכנות של האמריקאים לטוס אל החלל. לרגלי היוניספרה צולמה סצנת הסיום הדרמטית של הסרט "גברים בשחור".
  4. ממול היוניספירה נבקר במזרקת הפלנטות Fountain of the Planets העגולה. בחלק הדרומי של הפארק נמצא הפאביליון של מדינת ניו-יורק New York State Pavilion שמעליו שני מגדלי תצפית בולטים.
  5. לאחר הטיול בפארק נחזור לתחנת הסאבווי ונשוב למנהטן.
היוניספרה בפלאשינג מדוז
היוניספרה בפלאשינג מדוז