הסנטרה ויל Centre-ville של מונטריאול
הסנטרה ויל של מונטריאול Centre-ville de Montréal הוא הדאונטאון בגרסה הדוברת צרפתית של עיר המשלבת את הסטייל המעודן הפריזאי עם אופי גרנדיוזי של דאונטאון אמריקאי קלאסי. בסמוך לאולד מונטריאול שמהווה את המרכז האדמיניסטרטיבי של העיר, דאונטאון מונטריאול היא המרכז התרבותי, האקדמי וחשוב מכך – לב השופינג התוסס של הכרך הגדול בקוויבק. לצל גורדי השחקים העכשוויים וההיסטוריים, רחובות של שופינג בראש רו סיינט קתרין ורו שרברוק היוקרתי. לאורך הרחובות עשרות קניוני ענק ביניהם רשת המנהרות של המטרו שנחפרו בשנות השישים של המאה ה-20 שהפכו למרכז קניות ענק הידוע כעיר התת קרקעית.
כמה זמן צריך לטיול בסנטרה ויל של מונטריאול?
לטיול בסנטרה ויל של מונטריאול צריך יום טיול מלא, כולל העיר התת קרקעית והמון זמן לשופינג.
בטיול במונטריאול כדאי מאוד למצוא מקום לינה בדאונטאון
לבדיקת זמינות ומחירים במלונות של מונטריאול, הקליקו כאן…
לרשימה של 10 מלונות חוויתיים במרכזה של מונטריאול, הקליקו כאן…
10 דברים שחייבים לראות ולעשות בסנטרה ויל של מונטריאול
- תרבות לורידים במוזיאון לאמנות בת זמננו של מונטריאול Musée d'art contemporain de Montréal ובכיכר האמנויות Place des Arts
- שופינג לורידים לאורך רו סיינט קתרין Rue Sainte-Catherine
- קניון הענק האיטון סנטר של מונטריאול Centre Eaton de Montréal
- עוד שופינג לעורקים בעיר התת קרקעית מתחת לתחנת הרכבת המרכזית Gare Centrale
- שופינג יוקרתי בלה שרברוק Le Sherbrooke והגולדן סקוור מייל Mille Carré Doré
- העתק מוקטן של בזיליקת סיינט פטרוס ברומא – קתדרלת מארי מלכת העולם Cathédrale Marie-Reine-du-Monde
- תצפית על דאונטאון מונטריאול מכיכר דורצ'סטר Square Dorchester
- ההיסטוריה המלאה של קנדה במוזיאון מק'קורד סטוארט Musée McCord Stewart
- קמפוס אוניברסיטת מק'גיל Université McGill
- אמנות גבוהה במוזיאון לאמנויות היפות Musée des beaux-arts de Montréal
לכל המידע על טיול במונטריאול, הקליקו כאן…
לסיור מודרך באוטובוס בכל האתרים של מונטריאול, הקליקו כאן..
להפלגה על נהר הסיינט לורנס והדרכה על העיר, הקליקו כאן…
מהי הסנטרה ויל של מונטריאול?
הסנטרה ויל של מונטריאול הוא ההתפתחות היותר מאוחרת של העיר שצמחה מרובע מונטריאול העתיקה Le Vieux Montréal לכיוון המורדות של ההר המלכותי המון-רויאל.
- הרובע התפתח בעיקר באמצע וסוף המאה ה-19 והופך רישמית לדאונטאון המודרני של מונטריאול עם תוספות המגדלים של אמצע וסוף המאה ה-20
- כיום זהו מרכזה התוסס והשוקק של מונטריאול, נמתח מהצ'יינטאון ורובע הבידור שסביב הפלאס דס אר Place des Arts בכיוון דרום עד לקמפוס אוניברסיטת קונקורדיה
- באמצע נמתחים הרחובות המרכזיים – רו סיינט קתרין וציר רחוב שרברוק ששיאו במרחב היוקרתי של העיר – הגולדן סקוור מייל
- בסנטרה ויל שורה של קניוני ענק ביניהם האיטון סנטר והמוני הקניונים שלאורך רו סיינט קתרין
- מתחת לגאר סנטראל, תחנת הרכבת המרכזית של העיר, עשרות קילומטרים של רחובות תת קרקעיים שהפכו לקניון גדול משל עצמם, תחת הפלאס וילה מארי Place Ville Marie. העיר התת קרקעית היא אחד הדברים הכי מיוחדים בקנדה ומקום תוסס ונעים לביקור אם מגיעים במקרה למונטריאול בחורף
- בסנטרה ויל גם מוזיאונים חשובים, כיכרות מרובעות עירוניות מוקפות גורדי שחקים וקמפוס אוניברסיטת מק'גיל היפה והיוקרתית
לסיור אופניים מודרך במרכזה של מונטריאול, הקליקו כאן…
מפה של הסנטרה ויל במונטריאול
כל מה שיש לראות ולעשות בסנטרה ויל Centre-ville (מרכז העיר) של מונטריאול
כיכר האמנויות Place des Arts
המרכז לאמנויות יפות הוא הלינק העיקרי בין החלק של מונטריאול העתיקה Le Vieux Montréal וצ'יינטאון לסנטרה ויל (מרכז העיר המודרני) ולציר המרכזי של רו סיינט קתרין. בחלקו הדרומי של המרכז נמצא הקניון Complexe Desjardins האלגנטי שחותם את כיכר האמנויות. המרכז הגדול של התיאטראות הוא הלב של רובע הבידור Quartier des Spectacles.
סביב הכיכר המבוטנת והיפה שורה של מוסדות תרבות מקומיים ותיאטראות ביניהם Théâtre Maisonneuve, Salle Wilfrid-Pelletier, Place des Festivals ו-La Maison Symphonique. זהו מרכז התרבות העיקרי של מונטריאול, הבית של התזמורת הסימפונית, האופרה של העיר ועוד.
בשעות הערב נערכים במקום קונצרטים ואירועים, אז הכיכר המרכזית מלאה בכל צרכני התרבות הגבוהה של העיר.
המוזיאון לאמנות בת זמננו של מונטריאול Musée d'art contemporain de Montréal
המוזיאון לאמנות עכשווית של מונטריאול שוכן בחלק המערבי של הפלאס דס אר והוא חלק תרבותי חשוב במקבץ התיאטראות. המוזיאון נפתח בשנת 1964 בבניין במתחם הקניות המקורה של פלאס וילה מארי Place Ville Marie ועבר ללוקיישן העכשווי בשנת 1992.
זהו מוזיאון מוקפד וחוויתי, אבל לוקאלי מאוד באופיו ועיקר התצוגות הן של אמנים מקומיים מחבל קוויבק. במוזיאון תצוגות מתחלפות מרתקות והמון נסיון לפרוץ דרך למודרני (למרות שהתחושה היא די מיושנת).
לשעות הפעילות העדכניות של המוזיאון, הקליקו כאן…
רו סיינט קתרין Rue Sainte-Catherine
הרחוב המרכזי של הסנטרה ויל הוא רחוב סיינט קתרין. זהו יותר ציר מאשר רחוב של שופינג, המחבר את הקניונים הגדולים והמקורים של העיר מונטריאול, בעיקר בסביבת כיכר פיליפס Square Phillips המרכזית. זהו אחד הרחובות ההומים והיפים ביותר של מונטריאול, מלא באנשים במשך כל שעות היום הבאים למסעדות, לחנויות ולעסקים שלאורכו. הרחוב נמתח לאורך עשרות קילומטרים ברחבי המטרופולין, אבל חלקו המעניין הוא מערבה מהפלאס דס אר ועד קמפוס אוניברסיטת קונקורדיה.
האיטון סנטר של מונטריאול Centre Eaton de Montréal
האיטון סנטר הוא הקניון הכי מפואר במרכזה של מונטריאול על רו סיינט קתרין. כמו בקניון איטון בטורונטו, הקניון הוא מקום בילוי ושופינג מועדף על תושבי מרכז העיר וגדודי התיירים המבקרים בעיר בכל יום ביומו. בקניון חנויות מקומיות, חנויות של רשתות גדולות והמון מקומות לאכול בהם. הוא אחד משורה בלתי נגמרת של קניונים לאורך רו סיינט קתרין, כולל העיר התת קרקעית, קניון האופנה Barbie Expo, קניון פלאס מונטריאול טראסט Place Montreal Trust ועוד.
כתובת: Rue Sainte-Catherine, 705, Montréal
לסיור טעימות מודרך בפנינות הקולינריה של מרכז מונטריאול, הקליקו כאן…
תחנת הרכבת המרכזית של מונטריאול Gare Centrale והעיר התת קרקעית
העיר התת קרקעית היא אחד הדברים הכי מיוחדים במונטריאול ובקנדה כולה. עם בניית הגאר סנטרל במסגרת הרחבת קווי המטרו של העיר בשנות השישים של המאה ה-20, נחפרו מעברים לחיבור בין התחנות של הסנטרה ויל. מתחת לתחנה המרכזית ומרכז מונטריאול, רשת מעברים תת קרקעית שאורכה יותר משלושים קילומטרים. המעברים הם חלק ממרכז הקניות המקורה של הפלאס וילה מארי Place Ville Marie, הם מוארים היטב ובמשך השנים נפתחו לאורכם עשרות מסעדות, מאות חנויות שונות ואפילו בתי קולנוע.
העיר התת קרקעית היא הפתרון המועדף על תושבי בעיר והתיירים בחודשי החורף והם שמאפשרים את חיי העיר התוססים גם שלמעלה קפוא. הפסאז'ים התת קרקעיים הם אטרקציה תיירותית די מדהימה, בעיקר בנפח הבלתי נגמר של המנהרות, המעברים והיציאות אל המלונות והקניונים של הסנטרה ויל.
לסיור מודרך בעיר התחתית של מונטריאול, הקליקו כאן…
קתדרלת מארי מלכת העולם Cathédrale Marie-Reine-du-Monde
הקתדרלה הרשמית של מונטריאול (מקום מושב הבישוף) הושלמה בשנת 1894 והיא אחת הכנסיות הכי גדולות בקוויבק (שנייה בגודלה במונטריאול אחרי הסיינט ג'וסף אוראטורי Oratoire Saint-Joseph-du-Mont-Royal). הכנסייה היא העתק אחד חלקי ארבע של בזיליקת פטרוס הקדוש ברומא ובמקור היא נבנתה כך כמעין התרסה לתושבי הרובע שמעט מדרום לרו סיינט קתרין, שהיו פרוטסנטיים ברובם.
כתובת: Rue de la Cathédrale, 1085, Montréal
כיכר דורצ'סטר Square Dorchester
לצד הקתדרלה נמתחת כיכר קנדה Place du Canada ולידה כיכר דורצ'סטר הקטנה. שתי הכיכרות הרציפות מהוות מעין ריאה ירוקה קטנה ממש בלב המגדלים של הסנטרה ויל או דאונטאון מונטריאול. בין שתי הכיכרות מפרידה שדרת רנה לאווסקוואה René-Lévesque. ממש על השדרה ניצב המוניומנט לכבודו של ג'ון א. מק'דונלד The Macdonald Monument, ראש הממשלה הראשון של קנדה. במקביל ולשם האיזון, בלב כיכר דורצ'סטר ניצב פסלו של ווילפריד לורייה Wilfrid Laurier, ראש הממשלה השביעי של קנדה והראשון מחבל קוויבק.
הכיכר כולה מוקפת מגדלים מרהיבים בשילוב של ישן וחדש. בראש הישן ניצבת הקתדרלה מארי מלכת העולם, באמצע המגדל המבוצר הוינטג' של סאן לייף Édifice Sun Life (מקום אחסון יהלומי הכתר הבריטיים במהלך מלחמת העולם השנייה) ובחדש לא מעט גורדי שחקים של בנייני משרדים.
לטיול יום ממונטריאול לקוויבק סיטי, הקליקו כאן…
מוזיאון מק'קורד סטוארט Musée McCord Stewart
אחד המוזיאונים החשובים להיסטוריה של קנדה מתבסס בחלקו הגדול על האובססיה והאוסף הפרטי העצום של דייוויד רוס מק'קורד. מק'קורד אסף את כל הפיסות של קנדה ועם מותו בשנת 1930 תרם את כל האוסף לאוניברסיטת מק'גיל במטרה לאצור את האוסף במוזיאון. כיום במוזיאון תצוגות הקשורות למגוון נושאים קנדיים כגון פריטים היסטוריים, דברי אומנות, טקסטיל, תכשיטים של ילידים וחפצים של המתיישבים האירופאיים.
כתובת: Rue Sherbrooke O, 690, Montréal
לרכישת כרטיסי כניסה און ליין למוזיאון מק'קורד, הקליקו כאן…
לשעות הפעילות העדכניות של המוזיאון, הקליקו כאן…
אוניברסיטת מק'גיל Université McGill
אוניברסיטת מק'גיל נחשבת לאחת הותיקות בקנדה ולאחת הטובות בעולם. היא אחת משלוש האוניברסיטאות המובילות בקנדה יחדיו עם אוניברסיטת טורונטו ואוניברסיטת בריטיש קולומביה שבונקובר. קמפוס האוניברסיטה נמתח על יותר משבעים בניינים שבין מורדות מון רויאל ממערב והסנטרה ויל ממזרח. הכניסה אל הקמפוס היא דרך שער רודיק Portail Roddick המוביל לשטח ירוק סביבו בנייני האוניברסיטה. אלו בנויים בסגנון ניאו-קלאסי. בקצה השטח הירוק נמצא מוזיאון רדפאת' Musée Redpath, בו תצוגות של ארכיאולוגיה, אתנולוגיה וגיאולוגיה.
לה שרברוק Le Sherbrooke והגולדן סקוור מייל Mille Carré Doré
המייל המוזהב המרובע הוא רובע היוקרה הותיק של מונטריאול, בצמוד לקמפוס אוניברסיטת מק'גיל. רובע זה היה מקום מגוריהם של אמידי העיר בתקופת הזוהר שלה, בשלהי המאה ה-19 ועד היום הוא נחשב לאיזור היוקרה של העיר. רו לה שרברוק הוא הרחוב המרכזי של הרובע ועליו חנויות מותגי יוקרה כגון טיפאני ומלון היוקרה של ריץ-קרלטון. בלב הרחוב נמצא המוזיאון לאמנויות יפות, מוסד האמנות החשוב בעיר.
המוזיאון לאמנויות היפות Musée des beaux-arts de Montréal
המוזיאון המפואר לאמנות של מונטריאול שוכן בלב רובע היוקרה של הגולדן סקוור מייל. המוזיאון נוסד בשנת 1860 ויש בו תצוגה של כמעט 40 אלף פריטי אמנות, רובם של מאסטרים אירופאים, אבל גם לא מעט של אמנים אמריקאים ואמנות סינית או מהמזרח.
באוסף המוזיאון ציורים של ניקולה פוסן, אל גרקו, טייפולו ואפילו ציור שלג נדיר של פטר ברוייגל האב. באוסף המודרני ציורים של גדולי האימפרסיוניסטים כגון פייר אוגוסט רנואר וקאמי פיסארו.
כתובת: Rue Sherbrooke O, 1380, Montréal