דאונטאון טורונטו והרובעים סביב קווינ'ס פארק
כיכר ניית'ן פיליפס היא המרכז של דאונטאון טורונטו. הכיכר היפה היא הלב המסחרי והמוניציפאלי של בירת פרובינצית אונטריו. מעבר לבתי העירייה היפים, מהכיכר יוצא רחוב השופינג האדיר קווין סטריט ווסט. ממערב לכיכר המרכזית נמצאת הגלרייה לאמנות של אונטריו שפותחת למעשה את איזור הצ'יינטאון-קנזינגטון התוסס, הלב של טורנטו הקוסמופוליטית. מצפון, בקמפוס אוניברסטית טורונטו ובפארק קווינ'ס, נמצא המרחב האקדמי החשוב של העיר יחדיו עם מרכז הכובד הפוליטי – בית הפרלמנט של אונטריו. הארמון הלא רגיל קאזה לומה מצפון לפארק במידטאון, משלים את המרחב המתוייר של מרכז טורנטו.
כמה זמן צריך לטיול בדאונטאון טורונטו והרובעים סביב קווינ'ס פארק?
לטיול בדאונטאון טורונטו והרובעים סביב קווינ'ס פארק, יש להקדיש יום טיול שלם פלוס חצי יום טיול נוסף.
הדאונטאון של טורונטו מלא במקומות לינה מעולים.
לבדיקת זמינות ומחירים במלונות של טורונטו, הקליקו כאן…
לרכישת כרטיסי כניסה און ליין לקאזה לומה, הקליקו כאן…
מה חייבים לראות ולעשות בדאונטאון טורונטו והרובעים סביב קווינ'ס פארק?
- החלקה על הקרח או הדלקת עץ חג המולד בחורפי כיכר ניית'ן פיליפס Nathan Phillips Square
- העיצוב המודרני המרהיב של בנייני הסיטי הול של טורונטו Toronto City Hall
- עיצוב הוינטג' המרהיב של בית העירייה הישן Toronto Old City Hall
- שופינג כייפי בקווין סטריט ווסט Queen Street West
- שופינג בקניון הענק איטון סנטר Eaton Centre
- אמנות אירופאית ברמה גבוהה בגלריית האמנות של אונטריו Art Gallery of Ontario
- כל אוצרות הפרובינציה במוזיאון המלכותי של אונטריו Royal Ontario Museum
- המבנה המרהיב של בית הפרלמנט של אונטריו Legislative Assembly of Ontario
- המבנה הגרנדיוזי של קאזה לומה Casa Loma ואוסף מכוניות הוינטג'
- בתי-קפה טרנדיים בוילג' אוף יורקוויל פארק Village of Yorkville Park
- אוסף הקרמיקה ייחודי של מוזיאון גרדינר Gardiner Museum
- נעצי הסלבס המעוצבות במוזיאון נעלי באטה Bata Shoe Museum
למדריך השלם לטיול בעיר טורונטו, הקליקו כאן…
לסיור מודרך חינמי במרכזה של טורונטו, הקליקו כאן…
לטיול יום מטורונטו למפלי הניאגרה, הקליקו כאן…
מהם דאונטאון טורונטו והרובעים סביב קווינ'ס פארק?
הטיול בכל האולד טורונטו Old Toronto מחובר היטב עם ההאבורפרונט ומגדל ה-CN. האולד טרונטו הוא השם הכולל למרכז העיר, אבל המרכז האמיתי של העיר (לפני שמרכז הכובד התיירותי החל לטפס על המגדל העצום שמעט מדרום) הוא מה שמכונה הדאונטאון.
- בלב של הדאונטאון ניצבת כיכר ניית'ן פיליפס, שנחשבת לגראונד זירו של מרכז טורונטו. הכיכר היא המרכז המוניציפאלי של העיר, בה ניצבים שני מגדלי בית העירייה המודרניים ולידם בית העירייה הישן שיפה לא פחות
- הכיכר היא גם לב השופינג והמסחר של טורונטו. ליד הכיכר גם האיטון סנטר, אחד מהקניונים הכי גדולים בצפון אמריקה. מהכיכר יוצא מערבה הקווין ווסט, הרחוב מספר 1 בטורונטו לשופינג
לסיור טעימות של בירות בכל המקומות המיוחדים של מרכז טורונטו, הקליקו כאן…
ממערב לדאונטאון נמצא המרכז התרבותי והאתני של טורונטו.
- ברובע קנזינגטון-צ'יינטאון שוכן האוסף המופלא של גלריית האמנות הפרובינציאלית, ששוכן במבנה שהוא פנינה אמנותית לא פחות
- בסמוך, הצ'יינטאון וקזינגטון מרקט הם איזורים עירוניים המשלבים מגורים של מהגרים מכל רחבי העולם ורחובות עמוסי מקומיים ותיירים הבאים לסעוד בכמה מהמסעדות הטובות בעיר.
מצפון לצ'יינטאון נמצא המרכז השלטוני והאקדמי של אונטריו, סביב הקווינ'ס פארק.
- בית הפרלמנט של פרובינצית אונטריו חולש על הפארק היפה ולידו קמפוס אוניברסיטת טורונטו היוקרתית
- סביב הפארק עוד שורה של מוזיאונים מיוחדים, גם גדולים כגון המוזיאון המלכותי של אונטריו וגם של אוספים ייחודיים כגון מוזיאון נעלי באטה ומוזיאון גרדינר לחרסינה וכדרות
- במרחק הליכה קצר נמצאת גם שכונת יורקוויל הטרנדית
בחלק הצפוני של העיר נמצאת גם הקאזה לומה, טירת הענק מתחילת המאה העשרים שהפכה גם היא ליעד חובה בעיר.
לסיור האוכל המלא של מרכז טורונטו, הקליקו כאן…
מפה של דאונטאון טורונטו והרובעים סביב קווינ'ס פארק
כל מה שיש לראות ולעשות בדאונטאון טורונטו
כיכר ניית'ן פיליפס Nathan Phillips Square
אם ה-CN הוא הסמל של טורונטו והאטרקציה התיירותית המובילה בעיר, הלב העירוני האמיתי שלה הוא כיכר נית'ן פיליפס. הכל מתנקז אל הכיכר הזאת – השופינג הטרנדי של קווין סטריט ווסט, השופינג בקניון איטון סנטר, הארכיטקטורה המודרנית של הסיטי הול החדש, אופי הבנייה המפואר של פעם בסיטי הול הישן, בית המשפט באוסגוד הול Osgoode Hall ועוד.
לאוטובוס Hop-On Hop-Off של טורונטו, הקליקו כאן…
הכיכר המרובעת המתוכננת נפתחה במתכונתה הנוכחית בשנת 1965 ומאז הפכה לאטרקציה תיירותית. זוהי הכיכר העירונית הכי גדולה בקנדה. בחורף יש בה זירה של החלקה על הקרח ובמשך כל השנה נערכים בה אירועים ציבוריים רשמיים של העיר ושל הארץ, הפופולארי בהם באופן טבעי, הוא הדלקת עץ חג המולד שמכונה פסטיבל Cavalcade of Lights. על סף המזרקה של הכיכר נמצא שלט טורונטו Toronto Sign המפורסם.
הסיטי הול של טורונטו Toronto City Hall
בית העייריה החדש של טורונטו חולש על החלק הצפוני של כיכר ניית'ן פיליפס (ראש העיר המיתולוגי של טורנטו בשנות השישים בזמן בניית המגדלים). הסיטי הול מורכב ממבנה קרקע גדול שמעליו שני בניינים בצורה של חצי סהר, המזרחי גובהו כמאה מטרים והמערבי נמוך ב-20 מטרים.
בית העירייה הושלם בשנת 1965 בתכנונו של הארכיטקט הפיני ויליו רבל Revell. בית העירייה והקומופוזיציה של המבנים הם מסימני ההיכר הפופולאריים של טורונטו ועדיין מושכים את העין. כלל הקומפלקס נחשב לאחד משיאי הסגנון הבינלאומי של הארכיטקטורה.
בית העירייה הישן Toronto Old City Hall
בית העירייה הישן של טורונטו חולש על הצד המזרחי של כיכר ניית'ן פיליפס בצמוד לשני המבנים המעוגלים היפים של בית העירייה החדש. זהו אחד מהבניינים ההיסטוריים הכי יפים ומפורסמים בקנדה.
המבנה העתיק הושלם בשנת 1899, בסגנון ארמון ניאו-רומנסקי שלראשו מגדל שעון המתנשא לגובה של 103 מטרים. המבנה שימש כבית העירייה של טורונטו מהשלמתו ועד שנת 1966, אז עבר התואר הרשמי לבניין בית העירייה החדש ששכן לו. כיום הבניין משמש כבית המשפט המחוזי ובית המשפט של פרובינציית אונטריו.
כתובת: Queen St. W, 60, Toronto
קווין סטריט ווסט Queen Street West
רחוב השופינג הכי טרנדי וכייפי של דאונטאון טורונטו, הקווין סטריט ווסט, מתחיל בכיכר ניית'ן פיליפס ונמתח ממנה מערבה. גם הקווין סטריט איסט בקרבת הכיכר הוא חלק מהרצף של השופינג (עד בערך כיכר הכנסייה המאוחדת של המטרופוליטן Metropolitan United Church ובזיליקת קתדרלת סיינט מייקל St. Michael's Cathedral Basilica היפה שמאחוריה), אבל החלקים היותר מעניינים של הרחוב נמתחים מערבה מהכיכר עד ספדינה אבניו.
ברחוב רשתות ביגוד בינלאומיות, מסעדות, חנויות בוטיק ויד שנייה וכל הכייף של ההסתובבות העירונית. על הרחוב כמה מוקדי עניין היסטוריים, החשוב בהם הוא בית קמפבל Campbell House Museum האלגנטי משלהי המאה ה-19.
לסיור אופניים מודרך במרכזה של טורונטו, הקליקו כאן…
איטון סנטר Eaton Centre
האיטון סנטר הוא הפתרון של טורונטו לשופינג בחורף. הקניון הענק שוכן ממש בלב העיר, בגבו של בית העירייה הישן. הוא נחשב רשמית לקניון הכי עמוס בצפון אמריקה מבחינת מספר המבקרים, אבל זה יותר קשור לכך שיש בו שתי תחנות תחתית וכל היוממות למרכז העיר עוברת דרכן. הקניון נפתח בשנת 1977 ומעליו מספר גורדי שחקים המשמשים למשרדים ופיננסיים. במקום פועלים כ-230 חנויות, דוכני מזון ועוד. הקניון הוא שיא השופינג של רחוב יונג Yonge, המתחרה של הקוויו סטריט ווסט.
גלריית האמנות של אונטריו Art Gallery of Ontario
הגלרייה הרשמית של הפרובניציה שוכנת בחלק הצפוני של פארק גראנג' Grange Park בין הדאונטאון לרובע קנזינגטון-צ'יינטאון Kensington-Chinatown. הגלרייה פתחה את שעריה בשנת 1900 במה שהיה התאגדות פרטית שיזמה את מוזיאון האמנות של טורונטו. שלוש שנים לאחר מכן, מוזיאון האמנות של טורונטו הפך להיות רשמית יוזמה של ממשלת פרובינצית אונטריו. בשנת 2008 חזית המוזיאון ברחוב דונדאס עברה בנייה מחדש פרי תכנונו של ארכיטקט העל המקומי פרנק גרי.
זהו אחד ממוזיאוני האמנות החשובים בקנדה ויש בו אוסף עצום של אמנים מקומיים חשובים. באוסף המוזיאון גם לא מעט ציורים ופסלים חשובים של מאסטרים אירופאים, כולל המון ציירים אימרפרסיוניסטיים, ציירים מודרניים וגם ציירי בארוק. יצירת המופת המפורסמת באוסף היא ציור הענק "רצח החפים מפשע" של פטר פול רובנס משנת 1611.
ציורים חשובים נוספים באוסף הם ציור ונוס של ניקולה פוסיין, ציור "קרון הקציר" של תומס גיינסבורו וציור "דיוקן יצחק אברהאמס" של הענק ההולנדי פרנס האלס. באוסף ציורים של פיקאסו, מודליאני, רמברנדט, ואן גוך, סזאן ועוד. המוזיאון גם מארח תדיר תערוכות מתחלפות מושקעות מאוד של מיטב האמנים האירופאיים והאמריקאים.
כתובת: Dundas St. W, 317, Toronto
לרכישת כרטיסי כניסה און ליין לגלריית האמנות של טורונטו, הקליקו כאן…
לשעות הפעילות העדכניות של המוזיאון, הקליקו כאן…
הצ'יינטאון Chinatown
החזית היפה של גלריית אונטריו לאמנות על רחוב Dundas היא ההתחלה הכמעט רשמית של צ'יינטאון טורונטו. מהחזית המרהיבה מכיוון מערב, מתחילים השלטים הצהובים והאדומים המזוהים כל-כך עם הרובעים האתניים בצפון אמריקה. הרובע כולל גם את שדרת ספדינה Spadina הרחבה עד לרחוב קווין מערב. בטורונטו מתגוררים יותר מחצי מליון תושבים ממוצא סיני.
בצ'יינטאון מתגוררים גם קצת צאצאי המהגרים מאמצע ושלהי המאה ה-19, אבל רוב תשובי הרובע הם מהגרים חדשים מהונג-קונג וסין, לרוב מדור ראשון עד שלישי. ההגירה המסיבית מסין לטורונטו החלה עם בניית מסילת הרכבת קנדיאן פסיפיק (בבריטיש קולומביה היה גל הגירה כמה עשרות שנים לפני כן כחלק מהבהלה לזהב). כיום הרובע משלב את השלווה הקנדית יחדיו עם הריחות והרעשים של הצ'יינטאון. הרחובות הראשיים מלאים במסעדות סיניות, חנויות מכולת גדולות עם סחורה מוזרה ואווירה של כמעט חו"ל.
לסיור מודרך בצ'יינטאון של טורונטו ובקנזינגטון מרקט, הקליקו כאן…
קנזינגטון מרקט Kensington Market
אם הצ'יינטאון הוא חו"ל של המזרח הרחוק בטורונטו (לא ממש, האווירה צפון אמריקאית הרבה יותר מאשר הצ'יינטאון של ניו-יורק למשל), אז שכונת קנזינגטון היא החו"ל של שאר העולם בעיר. הרובע נמתח מצפון לרחוב דונדאס ומערבה מרחוב ספדינה.
המרכז המסחרי של הרובע, מה שמכונה המרקט, הוא רחוב ספדינה שלאורכו עשרות מסעדות וחנויות השייכות למהגרים מכל רחבי העולם. ממערב, על רחוב קולג', שורה של מסעדות איטלקיות במרכז המסחרי של שכונת ליטל איטלי.
כל מה שיש לראות ולעשות בקווינ'ס פארק Queen's Park והמידטאון
הפארק העירוני הגדול של מרכז טורונטו נפתח בשנת 1860 ונקרא על שמה של המלכה ויקטוריה. סביב הפארק כמה מהמוסדות החשובים של העיר כגון קמפוס אוניברסיטת טורונטו שבחלקו המערבי והמוזיאון המלכותי של טורונטו שמצפון לו. אולם הפארק מזוהה בעיקר עם בניין הפרלמנט של פרובינצית אונטריו שבחלקו הדרומי.
הפארק עצמו הוא ריאה ירוקה נעימה בלב העיר. בשביליו גינון מוקפד והמון עצים ופסלים. הפסל המרכזי בפארק מציג את המלך אדוארד King Edward VII Equestrian Statue רכוב על סוס. זהו בנה של המלכה ויקטוריה ומי שיזם את בניית הפארק בטורונטו בשנות החמישים של המאה ה-18, המון זמן לפני שהוכתר כמל אנגליה בשנת 1901.
בית הפרלמנט של אונטריו Legislative Assembly of Ontario
בית הפרלמנט של אונטריו הוא אחד הבניינים המרשימים והחשובים בעיר טורונטו. המבנה המעט מגלומני הושלם בשנת 1892 בסגנון ניאו-גותי מושקע. הוא עשוי מאבן חול חומה-אדמדמה ונחשב לאחד הסמלים הכי מוכרים של אונטריו. בית הפרלמנט מזוהה כמעט באופן מלא עם הפארק שמצפון לו ומכונה גם הקווינ'ס פארק. חלל הפנים של בית הפרלמנט מרשים מאוד גם כן.
כתובת: Wellesley St. W, 111, Toronto
לכל המידע על ביקורים בבית הפרלמנט ושעות הפעילות, הקליקו כאן…
המוזיאון המלכותי של אונטריו Royal Ontario Museum
המוזיאון המלכותי של אונטריו עוסק בנושאי אתנולוגיה, ארכיאולוגיה ועיצוב, כמשלים למוסד האמנות של הגלרייה שבצ'יינטאון. המוזיאון נפתח בשנת 1912 כבית לאוסף של הפרובינציה ויש בו תצוגות של דברי עיצוב, ארכיאולוגיה מכל רחבי העולם ואמנות ילידית. זהו מוסד מוזיאלי ענק עם המון אגפים והמון מה לראות.
בדומה לגלריה גם חזיתו עברה שיפוץ בידיו של אדירכל מודרני פורץ דרך. כאן דניאל ליבסקינד נתן דרור לדמיונו וחיבר לחזית הרומנסקית מתחילת המאה ה-20, משולשי זכוכית שמתפרצים החוצה לרחוב כסמל של מודרני ווינטג' המשתלבים יחדיו. ההרחבה של ליבסקינד מזכירה מאוד את חלל המוזיאון היהודי בברלין של הארכיטקט, בנייה ללא שום קיר ישר וזוויות חדות.
כתובת: Queens Park, 100, Toronto
לרכישת כרטיסי כניסה און ליין למוזיאון המלכותי של אונטריו, הקליקו כאן…
לשעות הפעילות העדכניות של המוזיאון, הקליקו כאן…
מוזיאון גרדינר Gardiner Museum
מעבר לרחוב קווין, ממול המוזיאון המלכותי, נמצא אוסף החרסינה הייחודי של מוזיאון גרדינר. זהו אחד המוזיאונים הכי מיוחדים בצפון אמריקה. הוא מציג את האוסף של ג'ורג' גרדינר, אספן קרמיקה וחרסינה נלהב. המוזיאון נפתח בשנת 1984 ויש בו תצוגה של כל מה שקשור לקדרות.
כתובת: Queens Park, 111, Toronto
לשעות הפעילות העדכניות של המוזיאון, הקליקו כאן…
אוניברסיטת טורונטו University of Toronto
אוניברסיטת טורונטו היא מהמוסדות האקדמאיים המובילים בעולם. האוניברסיטה נוסדה בשנת 1827 כקינג'ס קולג' מטעם מלך אנגליה ג'ורג' הרביעי. האוניברסיטה נבנתה בהשראת הקולג'ים של קיימברידג' ואוקספורד. קמפוס האוניברסיטה שוכן ממערב לקווינ'ס פארק הגדול ומרכזו היא הכיכר העגולה – הקינג'ס קולג' סירקל.
כיאה לקמפוס מפואר, מבמקום כמה בניינים מרתקים כגון הארט האוס Hart House, בניין מכללת טירניטי Trinity College, נוקס קולג' Knox College והקונבנשן הול Convocation Hall שבקינג'ס קולג' סירקל. בהארט האוס נמצא המוזיאון האוניברסיטאי Art Museum at the University of Toronto – Justina M. Barnicke Gallery בו אוסף גדול של אייקונות מהתקופה הביזנטית וגם לא מעט יצירות אמנות. במוזיאון אגף מעניין של תערוכות מתחלפות.
מוזיאון נעלי באטה Bata Shoe Museum
מוזיאון ייחודי נוסף בסביבת הקווינ'ס פארק הוא מוזיאון נעלי באטה. המוזיאון שוכן במבנה אלגנטי על רחוב בלור בחלק הצפוני של אוניברסיטת טורונטו. המוזיאון נפתח בשנת 1979ביוזמתה של סוניה באטה השוויצרית, אלמנתו של תומס ג' באטה, מייסדה של החברה. במוזיאון תצוגה של דגמי הנעליים, בעיקר של העיצובים היותר מיוחדים של החברה. בין המוצגים גם נעליים של החברה אותם נעלו סלבס כגון נעלי הזהב של מייקל ג'ונסון והעקבים שנעלה מרלין מונרו.
כתובת: Bloor St. W, 327, Toronto
לרכישת כרטיסי כניסה און ליין למוזיאון נעלי באטה, הקליקו כאן…
לשעות הפעילות העדכניות של המוזיאון, הקליקו כאן…
יורקוויל Yorkville
שכונת יורקוויל היא כיום מאיזורי המגורים הכי טרנדיים בטורונטו. השכונה ממוקמת מצפון לקווינ'ס פארק ומרכזה היא השדרה / פארק הוילג' אוף יורקוויל פארק Village of Yorkville Park. בשנות החמישים והשישים השכונה הייתה מקום מגוריהם של הביטניקים וההיפים וכונתה הוילג' של טורונטו.
בשכונה זו החלה הקריירה המוצלחת של ג'וני מיטשל שעברה להתגורר בה בנעוריה כאשר עזבה את בית הוריה בפרובינצית אלברטה. כיום השכונה עברה תהליך של ג'נטריפירציה והיא מלאה בכל הטוב של מגורי השכונה שהייתה מגניבה והיום יקרה. מרכז הפעילות הוא הוילג' פארק, סביבו המון חנויות בוטיק, מסעדות כייפיות, בתי-קפה לאניני טעם ועוד.
קאזה לומה Casa Loma
הטירה או ארמון הענק קאזה לומה, נמצאת בצפונה של טורונטו. כיום האיזור נקרא המידטאון אבל בעבר היה האזור המרחב הכפרי של העיר והיו בו בתי אחוזות גדולים. הקאזה לומה היא ללא ספק הבניין הגרנדיוזי ביותר בטורונטו. היא הושלמה בשנת 1914 לאחר שהתחילו לבנות אותה כעשור לפני. הטירה נבנתה ביוזמתו של הנרי פלאט, מי שהתעשר מייצור החשמל ההידרואלקטרי במפלי הניאגרה.
את הטירה תכנן איי. ג'יי. לנוקס, מי שגם תכנון את בית העירייה של טורונטו (כיום בית העירייה הישן). מעבר למבנה הארכיטקטוני המרהיב והצריחים הענקיים, גם חלל הטירה עצמו מרתק. במקום תצוגה של כלי רכב ענתיקות משנות העשרה של המאה ה-02, כולל מבחר מרכבי מודל T של פורד. הבית נפתח כמוזיאון בשנת 1937 ומאז הפך לאחת האטרקציות החשובות בביקור בטורונטו. בסמוך גם בית וגנים ספדינה Spadina Museum מהווה מוזיאון עירוני במה שהיה בית אחוזה יוקרתי וכדאי לשלב ביקור בשניהם.
כתובת: Austin Terrace, Toronto