חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

הגריניץ' וילג' Greenwich Village ואוניברסיטת ניו-יורק

מרחב הביניים של מנהטן, בין מגדלי המידטאון מצפון ומגדלי הדאונטאון מדרום, היה באופן היסטורי מעין איזור ספר של ההתיישבות ההיסטורית בדרום מנהטן. המרחב שינה את ייעודו תדיר, מאזור כפרי לאזור עירוני וכיום התקבע כמרחב מגורים יוקרתי ומבוקש מאוד. מצבו של האזור כיום הוא הד לתהליך הג'נטרפיקציה שנערך במרחב החל משנות השישים, אז היה מקום מגורים לפועלי הנמל ולבני המעמד הבינוני נמוך.

בניין טיפוסי בווסט וילג'
בניין טיפוסי בווסט וילג'
  • כיום הגריניץ' וילג' הוא מקום מגורים די כפרי (יחסית למנהטן), מרחב תוסס מאוד, מלא מסעדות, מלונות וחנויות בוטיק וכל החידושים של מנהטן
  • השכונה כוללת גם את הווסט וילג' West Village
  • היסטורית האזור שמצפון מערב לדאונטאון היה חלק מתנועת השוויון לקהילה הגאה ועד היום האזור מזוהה עם הגייז
  • מעט ממזרח לוילג', ברובע שסביב הוושינגטון סקוור פארק, גם מרחב מגורים רגוע ויוקרתי. שם נמצא הקמפוס המפוזר של אוניברסיטת ניו-יורק והאזור מלא בסטודנטים ואנשי אקדמיה. המרחב שבין הוושינגטון סקוור פארק ליוניון פארק, הוא אזור שליו ונעים של מנהטן עם טאץ' אלגנטי

לכל המידע על טיול בניו-יורק, הקליקו כאן…

 

איך מגיעים לגריניץ וילג' ולוושנגטון סקוור פארק?

הקו האדום של הסאבווי (1,2 ו-3) עוצר בכיכר שארידן ווא תחנת התחתית היחידה בכל השכונה. בוושינגטון סקוור פארק ישנה תחנה של הקו הכחול (A,C ו-E) והקו הכתום (M,B,D ו-F).

 

8 דברים שחייבים לראות ולעשות בגריניץ' וילג' ובוושינגטון סקוור פארק

  1. ההיסטוריה של הקהילה הגאה ברחוב כריסטופר ושרידן סקוור
  2. אמנות אמריקאית משובחת בויטני מיוזיאום
  3. לפגוש את מוניקה ורייצ'ל בבניין של “חברים”
  4. אוויר וקפה בוושינגטון סקוור פארק
  5. ארכיטקטורה משובחת של המאה ה-19 בספריית ג'פרסון מרקט
  6. לבלות במיטפאקינג דיסטריקט
  7. ללכת בחלק הדרומי של השדרה החמישית לצל מגדלי הכנסיות
  8. הקולאז'ים המרהיבים של כנסיית ג'אדסון ממוריאל

לרשימה של 12 מלונות מעולים במנהטן, הקליקו כאן…

לבדיקת זמינות ומחירים במלונות של הגריניץ' וילג', הקליקו כאן…

לסיור אוכל בכל פנינות הקולינריה של הגריניץ' וילג', הקליקו כאן…

 

מפה של אתרי הגריניץ' וילג' והוושינגטון סקוור פארק במנהטן

 

הגריניץ' וילג' Greenwich Village

הגריניץ' וילג' או הוילג' היא מקום חשוב בהיסטוריה ובזהות האמריקאית כולה. השכונה בעברה הייתה מקום המגורים של בני המעמד הבינוני נמוך ובשנות השישים משכה את הבוהמה הניו-יורקרית בשל מחיריה היחסית נמוכים ואת חברי הקהילה הגאה. השכונה כולה מזוהה עד היום עם הקהילה הגאה כמקום בו התקיימו המהומות של סטונוול Stonewall riots, האירוע האלים של דיכוי הקהילה שהוביל להקמת התנועה לשחרור הגייז ולזכויות הקהילה הלהט”בית.

לסיור מודרך בפינות הנסתרות של בגריניץ' וילג', הקליקו כאן…

עם הבוהמה הגיעה גם הג'נטרפיקציה והשכונה הפכה למקום מגורים מבוקש ואופנתי על-ידי אלו שיכולים להרשות לעצמם. הסדרה “חברים” שממוקמת כולה בוילג' קיבעה את מעמד השכונה בתרבות הפופולארית. הטיול בשכונה כולל גם אתרים וגם מעבר בבלוקים יפים בהם בתים מקסימים מסוף המאה ה-19. בלוקים כגון סיינט לוק פלייס St. Lukes Place בחלק הדרומי של השכונה שם בתים קלאסיים מאמצע המאה ה-19 או הבתים היפים של גרוב קורט Grove Court, חצר פנימית סביבה בתים יפים וצמחיה.

לסיור פודי'ס מיוחד בסצנת האוכל של הגריניץ' וילג', הקליקו כאן…

הבנייה של הגריניץ' וילג' במנהטן
הבנייה של הגריניץ' וילג' במנהטן

כיכר שרידן Sheridan ורחוב כריסטופר Christopher

כיכר שרידן היא הלב של הוילג'. הכיכר מחוברת עם ההצטלבות של רחוב כריסטופר עם השדרה השביעית והיא המרחב המרכזי ביותר בתוך שכונת המגורים הצפופה. בחלקה הצפוני של הכיכר נמצא פארק כריסטופר שהוא חלק ממנה לאורך רחוב כריסטופר המפורסם. הכיכר והרחוב הם מהמקומות המרכזיים בתרבות הלהט”בית בעיקר בשל הבארים שפעלו בהם בשנות השישים. בארים ומקומות מפגש שהיו גיי פרנדלי (יחסית לתקופה).

לסיור מודרך לילי עמוק לחיי הלילה של הגריניץ' וילג', הקליקו כאן…

אחד מפאבים האלו היה הסטונוול אין Stonewall Inn שבעת פשיטה משטרתית (בשל האיסור על הומואים להתאסף במקומות ציבוריים) ב-28 ביוני 1969, הפך למוקד המהומות שנקראו על שמו. מהומות אלו הובילו להתבצרות השוטרים בפאב עקב תמיכה של אנשי השכונה בעצורים. אירוע זה נחשב לאחד המכוננים בתולדות הקהילה הגאה ולעדות לאופיה הליברלי של השכונה.

לסיור בעקבות רוחות הרפאים בבתים הכי מפחידים בגריניץ' וילג', הקליקו כאן…

 

טווין פיקס בילדינג Twin Peaks Building והבניין של חברים Friends building

בניין חברים בגריניץ' וילג'
בניין חברים בגריניץ' וילג'

הטווין פיקס בילדינג (102 .Bedford St) הוא אחד הבניינים המיוחדים בשכונת המגורים התוססת. על הריסות בניין משנת 1830 בנה האדריכל קליפורד דיילי את הבניין המוזר בשנת 1926. מטרתו של דיילי הייתה לאכלס אמנים בבניין ועל כן רצה כי המראה המיוחד של המבנה יעורר את ההשראה של האמנים וימשוך אותם להתגורר בבניין.

שלושה בניינים דרומה במורד רחוב בדפורד, על ההצטלבות עם רחוב גרוב Grove, שוכן מה שידוע כבניין של “חברים”. הבניין הוא הצילום החיצוני של בניין הדירות בו התגוררו מוניקה, רייצ'ל, צ'נדלר וג'ואי. כיום הבניין הפך לאתר ביקור פופולארי מאוד ומבקרים רבים באים לצלם אותו מבחוץ.

לסיור אוכל רחוב בגריניץ' וילג', הקליקו כאן…

 

תיאטרון צ'רי ליין Cherry Lane Theatre ורחוב בדפורד Bedford מספר 75 וחצי

תיאטרון צ'רי ליין (Commerce st. 38) הוא אחד מראשוני תיאטראות אוף ברודווי והותיק מביניהם שעדיין פעיל. התיאטרון פועל במבנה שנבנה כסילו לאחסון דגנים ולאחר מכן פעל כפאב ומבשלת בירה. לא רחוק מהתיאטרון, ברחוב ברדפורד מספר 75, נמצא הבית הכי צר בניו-יורק. הברדפורד 75 וחצי הפך לאייטם אהוד על מבקרים בעיר.

לסיור בעקבות אגדות הרוקנרול של ניו-יורק, הקליקו כאן…

 

ספריית ג'פרסון מרקט Jefferson Market Library

בית המשפט לשעבר שנקרא על שמו של הנשיא ג'פרסון הוא אחד מבנייני הוינטג' הכי מיוחדים בניו-יורק. בתחילת המאה ה-19 פעל במקום שוק שעליו הבניין הנוכחי נבנה בשנת 1877. בראשית נועד הבניין לשמש כבית משפט ולאחר שכבר היה אמור לההרס בשנות החמישים כחלק מתנופת הבנייה של מנהטן, הוחלט לשמרו בשל אופיו המיוחד. הבניין כיום הוא סניף של הספרייה העירונית של ניו-יורק. הוא בולט מעל השדרה השישית עם מגדל השעון הנאה שלו בסגנון ניאו-גותי.

כתובת: 6th Ave, 425, New York

לסיור בעקבות האוכל האיטלקי של הגריניץ' וילג', הקליקו כאן…

המיטפאקינג דיסטריקט בניו-יורק
המיטפאקינג דיסטריקט בניו-יורק

 

רובע מיטפאקינג Meatpacking District

רובע המיטפאקינג שוכן לגדת נהר ההאדסון מעט צפונית מהגריניץ' וילג', בסמוך לצ'לסי מרקט. הרובע היה בעברו מקום של אריזות בשר עם קצביות, ומחסני ענק שטיפלו בפריקה והפצה של הבשר לחנויות ברחבי מנהטן. כיום הרובע עבר מתיחת פנים (יחדיו עם כל שכונת צ'לסי השכנה לו מצפון) והוא מלא בברים, מועדונים וחיי לילה תוססים מאוד. במשך היום גם הרובע תוסס בכל מה שטרנדי עם סלבס המתהלכים בין חנוית מעצבים יקרות, גלריות לאמנות, מלונות בוטיק יוקרתיים, מסעדות מעולות וכמובן מוזיאון ויטני לאמנות אמריקאית שבחלקו הדרומי.

 

מוזיאון ויטני לאמנות אמריקאית Whitney Museum of American Art

הויטני הוא עוד אחד מרשימה מרשימה מאוד של מוזיאונים לאמנות בניו-יורק. בעוד המומה מתרכז באמנות מודרנית (אירופאית בעיקרה וקצת אמריקאית) והמט באמנות של של גדולי המסטרים של הרנסנס והבארוק, הויטני מתרכז באמנים אמריקאים.

אוסף המוזיאון מתבסס על האוסף ועל ארגונה של גרטרוד ונדרבליט-ויטני Vanderbilt Whitney, אמנית ואשת חברה (עשירה ככורח) שהמוזיאון נקרא על שמה. המוזיאון ער למיקומו הנוכחי במיטפאקינג דיסטריקט בשנת 2015 ועזב את הלוקיישן היוקרתי של מדיסון אבניו על רחוב 75 באפר איסט סייד.

במוזיאון אגפים העוסקים באמנות אמריקאית מסוף המאה ה-19 ותחילת המאה העשרים ואגף של אמנות פוסט-מודרנית. באוסף ציורים רבים של אדוארד הופר הענק, ציור קרב הבוקסינג של Dempsey and Firpo, אחד מהציורים האמריקאים המפורסמים ביותר פרי ידיו של ג'ורג' בלוס, ציור “שלושת הדגלים האמריקאים” המפורסם של ג'ספר ג'ונס ועוד.

כתובת: Gansevoort St, 99, New York

לרכישת כרטיסים און ליין למוזיאון ויטני, הקליקו כאן…

לכל המידע על שעות פתיחה וכרטיסים, הקליקו כאן…

הוושינגטון סקוור ארץ בלב הפארק
הוושינגטון סקוור ארץ בלב הפארק

 

קמפוס אוניברסיטת ניו יורק NYU

אוניברסיטת ניו-יורק או NYU כשמה המקובל, חולשת על הבניינים סביב הוושינגטון סקוור פארק. הכיכר הגדולה והמפורסמת היא מקום הסיום של השדרה החמישית והיא פחות או יותר הגבול הדרומי של התכנון העירוני של מנהטן משנת 1811 שמבוסס על השתי-וערב של השדרות והרחובות. האוניברסיטת נוסדה בשנת 1831 כתחרות לאוניברסיטת קולומביה שבאפ טאון. בנייני האוניברסיטה הם חלק ממרקם הרחובות סביב הוושינגטון סקוור פארק, והיא נחשבת לאוניברסיטה הפרטית הגדולה ביותר בארה”ב.

לסיור הסנדוויצ'ים הגדול של ניו-יורק, הקליקו כאן…

 

וושינגטון סקוור פארק Washington Square Park

הקשת בוושינגטון סקוור פארק
הקשת בוושינגטון סקוור פארק

הוושינגטון סקוור פארק במקור שימש כמקום קבורה עבור ההתיישבות של הדאון-טאון. בעת בניית הפארק, יותר מרבבה של שלדים נחפרו מהמקום, פינו את הדרך לבניית פארק העירוני עת ההתיישבות במנהטן התפרסה צפונה על האי.

ב-1916 מרסל דושאן ואמני דאדא נוספים הכריזו על הפארק כמדינה עצמאית.

בליבו של הפארק הירוק נמצאת מזרקה עגולה גדולה ולידה בגאריבלדי פלאזה Garibaldi Plaza, פסלו של מאחד איטליה המודרנית. מן הצד השני של המזרקה נמצא המוניומנט של אלכסנדר ליימן הולי Alexander Lyman Holley Monument, אחד מחשובי מהנדסי הפלדה של המאה ה-19. הסמל של הפארק הוא שער הניצחון הגדול – הקשת של וושינגטון סקוור Washington Square Arch, בכניסה הצפונית ממול המזרקה.

לסיור מודרך בוושינגטון סקוור פארק והגריניץ' וילג', הקליקו כאן…

 

כנסיית ג'אדסון ממוריאל Judson Memorial Church

השדרה החמישית במנהטן
השדרה החמישית במנהטן

הכנסייה הניאו-רומנסקית שוכנת ממול פארק וושינגטון סקוור בדרום על רחוב תומפסון. היא נבנתה בשנת 1892 ומפורסמת גם בשל המראה החיצוני האימתני של הבניין וגם בשל חלל הפנים היפה בו המון קולאז'ים מרשימים.

הכנסייה נחשבת לאחת הליברליות באמריקה וכמריה ידועים במעורבות קהילתית חזקה וקבלה של תחלואים חברתיים שלרוב הכנסיות מתקשות להתמודד איתם.

 

וושינגטון מיוז Washington Mews

בלוק אחד צפונית מהוושינגטון סקוור פארק נמצא הרחוב היפה והמרוצף שבמקור היה ארוות סוסים. הבתים בחלקו הצפוני של הרחוב נבנו בתחילת המאה ה-20 והצד הדרומי נבנה כארבעים שנה לאחר מכן בשנות ה-40. ברחוב התגוררה גרטרוד וונדרבילט-ויטני, המייסדת של המוזיאון שנקרא על שמה ברובע המיטפאקינג. ברחוב שני בתים הקשורים ל-NYU – בית צרפת ובית גרמניה, בהם נערכים פעילויות והקרנות של סרטים.

 

כנסיית העלייה לשמיים Church of the Ascension

צפונה מוושינגטון סקוור פארק על השדרה החמישית, מתחילה למעשה ניו-יורק של המידטאון. רחובות המצלטבים באופן ישר בשדרה המרכזית, בה חנויות, מסעדות ועסקים רבים. בין הוושינגטון סקוור פארק והיוניון סקוור שוכנת ניו-יורק הרגועה יותר של הביניים בין מגדלי המידטאון מצפון ומגדלי הדאונטאון מדרום.

כנסיית העלייה לשמיים האפיסקופלית חולשת על השדרה החמישית ופינת רחוב 10 מערב. הכנסייה נבנתה בתחילת שנות הארבעים של המאה ה-19 והיא מוכרת בשל המגדל הגבוה החולש על הרחוב ומעל הבתים הנמוכים יחסית של האזור. מגדל זה נבנה בהשראת סגנון הבנייה האנגלי של הכנסיות והאבי. חלל הפנים של הכנסייה מרשים מאוד עם חלונות ויטראז'ים צבעוניים, תבליטים ופסלים.

לסיור בעקבות הגנגסטרים של ניו-יורק, הקליקו כאן…

קו הרקיע של דאון טאון מנהטן מכיוון המדיטאון
קו הרקיע של דאון טאון מנהטן מכיוון המדיטאון

הכנסייה הפרסביטריאנית הראשונה The First Presbyterian Church

שכנה לכנסיית העלייה לשמיים מצפון היא הכנסייה הפרסביטריאנית הראשונה, בשדרה החמישית על הבלוק בין הרחובות 11 ו-12 מערב. הכנסייה נבנתה בשנת 1846 כהעתק של כנסיית St. Saviour’s Church שבעיר באת' aבאנגליה. בדומה לאחותה האפיסקופלית שמעט מדרום, גם לכנסייה זו מגדל כניסה עצום שבולט מעל קו הרקיע של השדרה.

 

בניין מקמילן Macmillan Building

בניין אבן הגיר הנקי, שוכן מעט צפונית משתי הכנסיות, על השדרה החמישית ורחוב 12 מערב. הבניין נבנה בשנת 1925 כמטה הראשי של ההוצאה לאור מקמילן. לאחר מכן עבר הבניין לידי מלקולם פורבס והיה המטה של המגזין הכלכלי שלו.

כתובת: 5th Ave, 60-62, New York