הלואר איסט סייד Lower East Side והאיסט וילג' East Village
הלואר איסט סייד של מנהטן הוא באופן כמעט תודעתי האזור היהודי של ניו-יורק. כיום בשכונה לא מתגוררים הרבה יהודים, אבל החשיבות של הקהילה על המרחב של דרום מזרח מנהטן היא בעלת חשיבות תרבותית אדירה. הלואר איסט סייד הייתה תמיד שכונה של קליטת הגירה. המהגרים שהגיעו לניו-יורק התיישבו בה, היות והמגורים בה (ברמה מאוד נמוכה באופן כללי) היו זמינים למי שבקושי יכל להרשות לעצמו.
- בלואר איסט סייד עברו כל הקבוצות האתניות של הנורת' איסט – יהודים, איטלקים, רוסים, אירים ועוד
- כיום הקבוצה האתנית הדומיננטית במרחב היא המהגרים הסינים וצ'יינטאון המתפתחת משנה תדיר את אופיה של השכונה
- ההשפעה היהודית על הרובע עדיין קיימת בבתי כנסת שעוד נותרו, ישיבות אותודוכסיות ובעיקר תרבות הדלי'ס שצמחה בשכונה
- מעט צפונה, האיסט וילג' East Village הייתה בעברה השכונה הכי גרועה דרומית מההארלם. האלפא-בית סיטי, סביב פארק תומפקינס, הייתה מזוהה בשנות השישים עם תרבות ההיפים. לאחר מכן, בשנות השבעים ועד כמעט ימינו, הייתה המקום עבור הפאנקיסטים באמריקה. כיום גם שכונה זו עוברת תהליך מואץ של ג'נטרפיקציה.
לכל המידע על טיול בניו-יורק סיטי, הקליקו כאן…
איך מגיעים ללואר איסט סייד של מנהטן?
ברובע עוברים כמה קווים של הסאבווי. החלק המערבי של הרובע, בצ'יינה טאון וליטל איטלי נגיש בקו הירוק (4,5 ו-6) ובקו הצהוב (N ו-Q), כאשר המרכז היא התחנה ברחוב קאנאל. החלק המזרחי של הרובע נגיש בקווים המטפסים על גשר ויליאמסבורג – הקו הכתום (M) מהמידטאון והקו החום (J ו-Z) מכיוון הדאונטאון.
8 דברים שחייבים לראות ולעשות בלואר איסט סייד של מנהטן
- לחרוש את צ'יינה טאון ואת השוק ההומה ברחוב קאנאל
- להתחבר לשורשים היהודיים בבתי הכנסת של הרובע – ביאליסטוקר, אלדרידג' והאנג'ל אורסנס
- לטעום פסטרמה קלאסית בדלי של כץ על רחוב יוסטון מזרח
- שופינג טרנדי ברחוב אורצ'ארד
- לדמיין את פירנצה ברחוב מאלבורי בליטל איטלי
- לחזור לתנאי המחייה הזוועתיים של המאה ה-19 ברובע במוזיאון טנמנט
- היסטוריה וג'נטריפיקציה בעיקול המוות בדויירס
- לבקר בקתדרלת סיינט פאטריק הישנה
לרשימה של 12 מלונות מעולים במנהטן, הקליקו כאן…
לבדיקת זמינות ומחירים למלונות בלואר מנהטן, הקליקו כאן…
לסיור האוכל המלא בצ'יינטאון וליטל איטלי, הקליקו כאן…
מפת הלואר איסט סייד של מנהטן
כל מה שיש לראות בלואר איסט סייד
מהו הלואר איסט סייד?
- הלואר איסט סייד של מנהטן, היה באופן מסורתי חלק מהמלטינג פוט, כור ההיתוך של ניו-יורק. כור ההיתוך הוא המקום בו המהגרים מהעולם הישן עוברים את התהליך המתבקש ומשאירים את העולם הישן מאחוריהם והופכים לאמריקאים. לרוב התהליך דרש לפחות דור ועל כן כל התחלואים של מצוקות ההגירה, רוכזו לכמה רובעים מצפון לדאון טאון של מנהטן. שם, במהלך המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20, התרכזו המהגרים על כל מאפייניהם התרבותיים של פעם והתחלואים של מצוקות ההגירה
- ניו-יורק הייתה שער הכניסה למהגרים, דרך פסל החירות ואליס איילנד. הלואר איסט סייד היה מקום המגורים הראשון של רבים מבין המהגרים והחליף תדיר את אופי האוכלוסייה שבו. ברובע הצפוף, תנאי המגורים היו קשים ומחיר השכירות התאים לאמצעים של המהגרים. ברובע עברו האיטלקים, האיריים, הרוסים וגם המוני היהודים שברחו בעיקר ממזרח אירופה ורוסיה האנטישמית של סוף המאה ה-19.
לסיור מודרך חינמי בדאונטאון מנהטן, הקליקו כאן…
בכל הלואר איסט סייד מאפיינים המבטאים את תרבות המהגרים שעברו בו. הליטל איטלי עד היום נשאר מזוהה עם המהגרים האיטלקיים, למרות שהמהגרים בני זמנינו מסין בולעים את השכונה האיטלקית והוא הופך לחלק מהצ'יינה טאון המפורסמת של העיר.
ממזרח התגוררו היהודים שהיגרו ממזרח אירופה וגרמניה והם השאירו חותם עמוק על הרובע.
לסיור מודרך בצ'יינטאון וליטל איטלי, הקליקו כאן…
מהי הצ'יינה טאון Chinatown?
- הצ'יינה טאון של ניו-יורק היא העדות הכי ברורה במנהטן לכוחה של קליטת ההגירה של הארץ החדשה
- השכונה הסינית השנייה הכי גדולה מחוץ לסין (אחרי הצ'יינה טאון של סן פרנסיסקו), מתפשטת כיום ברחבי הלואר איסט סייד
- ההגירה הסינית משנה את אופי שכונת המהגרים האירופאיים לשעבר, עם המוני מסעדות סיניות מעולות, מכולות סיניות בהן קולינריה יצירתית מאוד, חנויות של צעצועים זולים ואווירה פוטוגנית במיוחד
- בצ'יינה טאון מתגוררים בערך 150 אלף איש, חלקם הגדול אינו דובר אנגלית וחלק נכבד הם מהגרים לא חוקיים
- הגבולות של הצ'יינה טאון באופן מסורתי הוא המרובע של קאנאל מצפון, באוורי ממזרח, וורת' מדרום ובקסטר ממערב
- כיום השכונה התפשטה כבר מעבר לגבולות המרובע. היא בולעת את ליטל איטלי שצפונית לקאנאל סטריט ואת הרחובות שמתחת לרמפת העלייה של המנהטן ברידג'
- השכונה התשפטה גם מערבה והגיעה עד לברודווי, צמוד מדרום לסוהו
- המרכז המסחרי של השכונה הוא בקאנאל סטריט בהצטלבות עם רחובות מוט, מלבורי ואליזבת', מה שמכונה שוק קאנאל סטריט Canal Street Market
לסיור אוכל מודרך טעים במיוחד בצ'יינטאון וליטל איטלי, הקליקו כאן…
עיקול המוות בדויירס Doyers Street וקונפוציוס פלאזה Confucius Plaza
רחוב דויירס הוא אחד המקומות האפלוליים והמאפיינים ביותר של הצ'יינה טאון. הרחוב של היום הוא עבור הולכי רגל בלבד ויש בו המון מסעדות וחנויות סיניות על הצד היותר אותנטי ופרוע של השכונה. בחלק הדרומי של המדרחוב עיקול חד מזרחה שנודע כמקום בו התבצעו מעשי חיסול חשבונות של כנופיות ניו-יורק בתחילת המאה ה-20, בעיקר בהתנגשות של כנופיות מהגרים איטלקיים ואירים. בקצה הרחוב נמצאת כיכר גדולה שנוצרת בין רחוב באוורי ממערב והרמפה המטפסת לגשר מנהטן. הכיכר ידועה כקונפוציוס פלאזה. הפלאזה היא שטח פתוח יחסית לשכונה הצפופה, ושם נמצא פסל של קונפוציוס.
קולומבוס פארק Columbus Park
מעט מערבית מדויירס סטריט היו בעבר השיכונים של הפייב פויינטס, בקצה הדרומי של רחוב מאלבורי. שיכונים אלו היו מקום מדכא במיוחד, עם פעילות זנות רבה, כנופיות, עוני ופשע. המלטינג פוט של מנהטן ואמריקה כולה התבסס על הקליטה הלא מוצלחת של אוכלוסיות הלואר איסט סייד, ומי שהצליח לשרוד ולצאת מהשכונה עבר טראנספורמציה לאמריקאי על מלא. שיכונים אלו נהרסו ועליהם נבנה קולומבוס פארק. הפארק של היום הוא שטח פתוח יחסית בצפיפות של צ'יינה טאון, עם מגרשי כדורסל וקצת ירוק בעיניים.
תחנת הכיבוי ברחוב לאפייט 87 .Lafayette St
אחד הבניינים הכי יפים בלואר איסט סייד, שוכן ברחוב לאפייט מספר 87. המבנה היה בעברו תחנת הכיבוי שנבנתה בשנת 1895. המבנה של תחנת הכיבוי לקוח מהשראת בנייה צרפתית כפרית עם גג משופע מרשים וחלונות גדולים.
ליטל איטלי Little Italy
הליטל איטלי של ניו-יורק היא שכונה קטנה שעדיין מצליחה (בקושי רב) לשמר את המאפיינים התרבותיים של המהגרים האיטלקיים. השכונה הייתה בעברה המקום בו התיישבו המהגרים האיטלקיים בלואר איסט סייד (מערבית מאיפה שהיהודים התיישבו), במרובע הצפוני בין רחוב קאנאל ורובע נוליטה (צפונית מאיטליה הקטנה) של היום.
נכון להיום כל חלקה הדרומי של השכונה הקטנה הוא דה פקטו חלק מצ'יינה טאון. אבל עדיין הגחלת האיטלקית נשמרת בבלוק הרחובות בין גרנד סטרייט לברום סטריט, בעיקר ברחוב מאלבורי שנמתח ביניהם. במקטע זה לא מעט מסעדות איטלקיות, חלקן טובות ואילו רובן… עדיף כבר לאכול במסעדה סינית ליד. הרחובות עוד שומרים על האופי האיטלקי, עם צבעי הדגל ואלמנטים תרבותיים של ארץ המגף. במלבורי חוגגים כל חודש ספטמבר את ה-Festa di San Gennaro, הפסטיבל שחוגג ומספר את סיפור ההגירה של האיטלקים לאמריקה.
לסיור טעימות בפיצריות של לואר מנהטן, הקליקו כאן…
באוורי סייבניג בנק בילדינג Bowery Savings Bank Building
בניין ניאו קלאסי עצום ומרשים מאוד שנראה כמנותק לחלוטין מהלואר איסט סייד. הבניין נבנה בשנת 1895 עבור בנק החסכונות באוורי בתקופה שהייהת תקווה שהשכונה תמשוך אוכלוסייה מכובדת. במשך השנים הפנינה הארכיטקטונית הנדירה הזאת עמדה בלב הרובע עם בתי הדירות הצפופים כמעין פיל לבן סוריאליסטי.
נוליטה Nolita
השכונה שמצפון לאיטליה הקטנה, הייתה במקור חלק מהשכונה של המהגרים האיטלקיים, אך עם עזיבת האוכלוסיה לכיוון ברוקלין וקווינס, הבתים של צפון ליטל איטלי הפכו למקום דל ועני במיוחד. במהלך שנות ה-90 הבתים המפונים הפכו אהודים על ילדי אמידים שהעבירו אותה תהליך מזורז של ג'נטרפיקציה. על מנת לבדל את עצמם מהשכונה האיטלקית, הם כינו את השכונה נוליטה (North of Little Italy) על המשקל הקיצורים האופנתי של הסוהו או טרייבקה.
קתדרלת סיינט פאטריק הישנה The Basilica of St. Patrick's Old Cathedral
הקתדרלה (מקום מושב הבישוף) הקתולית הראשונה של מנהטן הייתה ממוקמת בכנסייה היפה הזו בחלק הצפוני של ליטל איטלי. הכנסייה שוכנת ממש בסמוך לחלקים היותר אטרקטיביים של הסוהו אבל היא טכנית נחשבת חלק מרובע נוליטה של היום. בניית הכנסייה הושלמה בשנת 1815 אבל היא סבלה מהרס נרחב בשריפה שפרצה בה בשנת 1866. מאז הכנסייה נבנתה וחודשה, אבל בשנת 1910 מושב הבישוף עבר למידטאון לבזיליקת סיינט פטריק החדשה שבשדרה החמישית. מאז הקתדרלה הישנה נשארה כנסייה המשרתת את הקהילה הקתולית המקומית.
בניין מטה המשטרה The Police Building
בניין מטה המשטרה (Centre St. 240, New York) הוא מבנה מרשים שנבנה בשנת 1909 במטרה להשליט סדר באזור הבעייתי. כיאה למיקומו, המטה עצמו הוא חלק מההיסטוריה של הרובע הבעייתי. במטה היו המון שחיתות ושוחד לשוטרים, בעיקר בתקופה היובש בשנות השלושים, אז הרובע כולו היה מלא באלכוהול והשוטרים כמעט ולא היוו תחרות לפשע בשכונה. המבנה עצמו מרשים מאוד עם כיפה מוארכת בסגנון ניאו-רנסנסי שהולם מאוד את מבני השלטון בארה"ב. כיום מטה המשטרה עזב את האזור והבניין הוא מבנה עם דירות מגורים יוקרתיות.
מוסד אנג'ל אורסנס The Angel Orensanz Foundation
הבניין של האנג'ל אורסנס פאונדיישן היה בעברו אחד מבתי הכנסת הותיקים ביותר בלואר איסט סייד ובניו-יורק כולה. בית הכנסת נבנה בשנת 1849 בתכנונו של האדריכל היהודי גרמני אלכסנדר זלצר. חלל הפנים של בית הכנסת היה בגובה של לא פחות מ-15 מטרים ויכלו להיכנס בו כמעט אלפיים איש. כיום מבית הנסת נותרה גם החזית היפה וגם חלקים רבים מחלל הפנים המרשים.
כתובת: Norfolk St. 172, New York
בית הכנסת אלדרידג' – מוזיאון רחוב אלדרידג' Museum at Eldridge Street
בית הכנסת המרכזי של הקהילה האשכנזית של הלואר איסט סייד, הוא אחד המבנים המרשימים בשכונה. הוא שוכן ברחוב אלדרידג', בצמוד ממזרח לרחוב מנהטן ברידג', הרמפה שעולה אל הגשר. החזית של בית הכנסת היא מהיפות בלואר איסט סייד, עם עיצוב אוריינטאלי וחלון רוזטה ענקי. החזית היא שינוי מהדהד לעומת הבתים הקלאסיים של השכונה בצמוד, בתים בצבעי אדום כהים וחום, בגובה של חמש קומות בערך ועם מדרגות חירום.
לרכישת כרטיסי כניסה און ליין למוזיאון בית הכנסת, הקליקו כאן…
בית הכנסת נבנה בשנת 1887, אך בשנות השלושים של המאה ה-20 הוא כבר נסגר עם עזיבת הקהילה היהודית את השכונה. בשנת 2007, אחרי תהליך ארוך של שימור, הוא נפתח מחדש כמוזיאון בו חפצי בית הכנסת המקוריים וכמובן הסברים על הקהילה היהודית של הלואר איסט סייד. החלל הפנימי של בית-הכנסת ידוע בחלונות הויטראז המרהיבים שלו.
כתובת: Eldridge St. 6, New York
לכל המידע על שעות הפתיחה של בית הכנסת/מוזיאון, הקליקו כאן…
המוזיאון החדש לאמנות בת זמנינו New Museum of Contemporary Art
המוזיאון החדש לאמנות בת זמנינו שוכן בבניין ייחודי ומודרני המורכב משש קוביות בטון החולשות על הרחוב, ואינן מתואמות אחת עם השנייה. למרות זאת, אופן סידור הקוביות משרה שקט ובטחון בידיע שאינן יתמוטטו לרחוב אלא פשוט יותר א-סימטריה מורכבת וחביבה לעין. מלבד המראה החביב של המבנה מעל שדרת הבוורי החשובה של הלואר איסט סייד, חלל הפנים הוא חוויה משתנה של אמנות פוסט מודרנית. במוזיאון אין אוסף קבוע אלא כל הזמן תחלופה של תצוגות של אמנים בני זמנינו, עם כל האפקטים והפירוטכניקה של התקופה.
כתובת: Bowery 235, New York
לכל המידע על שעות הפתיחה ורכישת כרטיסים לכניסה למוזיאון, הקליקו כאן…
מוזיאון טנמנט Tenement Museum
מוזיאון קטן וחביב המשחזר את תנאי המחייה של הלואר איסט סייד בתקופת הזוהר המפוקפקת שלה. חלל הפנים שיחזר את הדירות וחללי המגורים של הרובע במאות שעברו, עם המחשה של תנאי הצפיפות והסניטציה הבעייתיים של הרובע בסוף המאה ה-19.
כתובת: Bowery 235, New York
לכל המידע על שעות הפתיחה ושילוב המוזיאון עם מסלולי הליכה מודרכת בשכונה, הקליקו כאן…
רחוב יוסטון מזרח
החלק המזרחי של רחוב יוסטון החשוב, הוא קו הגבול בין הלואר איסט סייד מדרום והאיסט וילג' מצפון. הרחוב חוצה את כל מנהטן ממזרח למערב כאשר שדרת בורדווי בסוהו היא קו הגבול בין יוסטון מזרח ליוסטון מערב. רחוב יוסטון מזרח הוא הלב המסחרי המרכזי של הלואר איסט סייד ובו כמה מהמוסדות הקולינאריים החשובים ביותר של יהדות ניו-יורק. המפורסמת מבין חנויות הדלי'ס של ניו-יורק היא הדלי של כץ Katz's Delicatessen, בכתובת E Houston St. 205, New York. זהו מקום מיתולוגי המתמחה בכריכי רובן, פסטרמות ונקניקיות, כבר יותר ממאה שנה. הדליקטסן הוא אחד המפורסמים בכל ניו-יורק ומקום משיכה אדיר לכל אניני הטעם שרוצים לחוות את טעמי התקופה של אז.
שני בלוקים מערבה נמצא מוסד קולינארי יהודי חשוב נוסף – מאפיית הקניש של יונה שימל Yonah Schimmel's Knish Bakery, בכתובת E Houston St. 137, New York. המאפייה פעילה ברחוב כמעט מאה שנה והיא חתיכת וינטג'. בין לבין נפתחים ברחוב גם מוסדות קולינריים עכשוויים, והרחוב כולו הוא פסיפס מרתק של חדש וישן, כחלק מתהליך הג'נטרפיקציה של הרובע.
לסיור הסנדוויצ'ים הגדול של ניו-יורק, הקליקו כאן…
שוק אסקס Essex Market
שוק קמעונאי גדול ברחוב אסקס בבניין ענק ליד ההצטלבות עם רחוב דלנסי. השוק הוא הפתרון של ראש העיר פירולו לה גארדיה לבעיית הרוכלים של הרובע. בשנות השלושים הרוכלים הלא חוקיים מכרו את מרכולתם בעגלות לאורך רחובות הרובע, בעיקר ברחוב אורצ'ארד. לה גארדיה אפשר להם למכור בצורה חוקית במבנה שנחנך בשנת 1938. חנויות השוק הם וינטג' טהור של עסקים מפעם עם עסקים חדשים שנפתחים כחלק מתהליך הג'נטרפיקציה של הרובע.
כתובת: Delancey St. 116-120, New York
לסיור מודרך בעקבות האוכל של הלואר איסט סייד, הקליקו כאן…
רחוב אורצ'ארד Orchard
אחד הרחובות המיתולוגיים של הלואר איסט סייד. הרחוב נקרא על שם הפרדס באחוזתו של ג'יימס דאלנסי, מי שהיה בעל האדמות של הרובע עוד לפני הפיתוח העירוני של ניו-יורק במהלך המאה ה-18. בימי הזוהר של השכונה, הרחוב היה המרכז המסחרי עם מלא רוכלים, עגלות, רעש וריחות והכל מתובל באידיש. האורצ'ארד של היום עבר תהליך מלא של ג'נטרפיקציה והוא מלא במסעדות, ברים אופניים, גלריות וחנויות בוטיק.
לסיור אוכל רחוב בשכונות של הלואר איסט סייד, הקליקו כאן…
בית הכנסת ביאליסטוקר Bialystoker Synagogue
אחד מבתי הכנסת הכי מפורסמים בלואר איסט סייד, היה בראשיתו דווקא מבנה של כנסייה. בית הכנסת שוכן לא רחוק מרמפת העלייה לגשר ויליאמסבורג, בחלק המזרחי של הרובע. בשנת 1905 מהגרים יהודים-פולנים מביאליסטוק רכשו את מבנה הכנסייה והסבו אותו לבית הכנסת של הקהילה. בחלל הפנים ובחזית שילוב מרהיב של אלמנטים שבסיסם נוצרי שעברו הסבה על מנת לשמש את מקום התפילה היהודי.
כתובת: Willett St. 7, New York
לסיור הבייגלס הגדול בלואר איסט סייד, בעקבות האוכל היהודי האולטימטיבי, הקליקו כאן…
גשר וילאמסבורג Williamsburg Bridge
הלואר איסט סייד של ניו-יורק של היום שוכן פחות או יותר בין שתי רמפות ענקיות העולות אל הגשרים התלויים מעל האיסט ריבר. גשר מנהטן מדרום מתחיל להתרומם מהקצה המזרחי של רחוב קאנאל המרכזי, לב הצ'יינה טאון. מצפון, גשר ויליאמסבורג מתחיל להתרומם מהחלק המזרחי של רחוב דלנסי המרכזי. הרמפות שינו עם בנייתן את מראה הרובע וכיום הן ציר תחבורתי מרכזי המחבר את מנהטן עם ברוקלין שמעבר לנהר.
גשר ויליאמסבורג מחבר את הלואר מנהטן עם שכונת ויליאמסבורג שבצפון ברוקלין. שווה לחצות את הגשר רק על מנת לטעום את הסטייקים המיתולוגיים של Peter Luger Steak House, ממש עם הירידה מהגשר ימינה בבורדווי של ברוקלין.
הגשר התלוי נבנה בשנת 1903 ונחשב בזמנו לגשר התלוי הארוך בעולם. אורכו של הגשר הוא 2.2 קילומטרים, ארוך מעט יותר משני אחיו היותר פופולאריים מדרום, גשר מנהטן וגשר ברוקלין. בגשר מעבר של קווי תחתית, רכבים על 4 מסלולים לכל צד ומעבר להולכי רגל ורוכבי אופניים.
האיסט וילג' East Village
האיסט וילג' הייתה במקור מקום מגוריו הכפרי של המושל ההולנדי של ניו-אמסטרדם. בשנת 1651 רכש את השטחים פטרוס סטוייבסנט Petrus Stuyvesant והוריש אותו לצאצאיו. רק במאה ה-19 החלו בני השושלת למכור את השטחים למגורים. עיקר האזור היה מקום הישוב של מהגרים מגרמניה שבנו שם את Klein Deutschland, בשטח שהיום החליף את פניו במהגרים מאוקראינה ונקרא האוקראניאן וילג'.
ממערב שכונת הבאוורי ושכונת הנוהו – המקבילה הצפונית של הסוהו. ממזרח, סביב פארק טומפקינס, האלפא-בית סיטי, המרחב העירוני הפאנקיסטי של ניו-יורק ובעבר אחד המקומות הכי גרועים בעיר, בשליטת ה-Hells Angels. כיום השכונה, כמו כל השכונות בין המידטאון לדאונטאון של מנהטן, עוברת תהליך של ג'נטרפיקציה ועל בסיס המועדונים האפלים של הפאנקיסטים, נבנים מועדונים טרנדיים וחנויות בוטיק.
לסיור פודי'ס בסצנת המסעדות של האיסט וילג', הקליקו כאן…
פארק טומפקינס Tompkins Square Park
פארק טומפקינס המיתולוגי שוכן בחלק המערבי של האלפא-בית סיטי, במרובע שווה צלעות בין שדרה A ל-B ורחוב 10 ו-7 מזרח. הפארק הוא אחד מארבעת הפארקים שנבנו ביוזמת שושלת משפחת סטוייבסנט ההולנדים כאשר תכננו את מכירת שטחיהם ורצו למשוך אוכלוסיה אמידה. הפארקים הם פארק כיכר סטוייבסנט Stuyvesant Square Park, מעט צפונה בגרמאסי פארק, כיכר וושינגטון פארק ממערב (איפה שאוניברסיטת ניו-יורק) והיוניון סקוור.
הטומפקינס תמיד היה מזוהה עם האלפא-בית סיטי. בשנות השישים זה היה המקום של ההיפים בניו-יורק אבל לאחר מכן הפארק התקדר עם תרבות הפאנק של שנות השבעים ועד לפני כמה שנים היה מקום שממש לא כדאי להגיע אליו. עם השתנות השכונה, גם הפארק הפך ליותר ידידותי למבקרים.
כנסיית סיינט מארק בבאוורי Saint Mark's Church in the Bowery
הכנסייה היא מבין העתיקות שנותרו בניו-יורק. כנסיית מארק הקדוש נבנתה בשנת 1799 והיא מקום קבורתו של פטרוס סטוייבסנט, בעל האחוזה ההולנדי שכל שטחי הוילג' היה בבעלותו. הכנסייה שוכנת על ההצטלבות של רחוב 10 מזרח עם השדרה השנייה, כיום בלב האוקראניאן וילג'.
נוהו NoHo
השכונה נוהו היא אחותה הצפונית (והפחות פופולארית) של הסוהו. משמעות שם השכונה דומה לאחותה מדרום, רק צפון במקום דרום לרחוב יוסטון – North of Houston Street. הלב של השכונה הוא רחוב לאפאייט המרכזי, הרחוב שיורד דרומה ללואר מנהטן ולסיטי הול פארק, המרכז השלטוני של ניו-יורק. מרכז השכונה היא כיכר קופר וכיכר אסטור, בקצה הצפוני של רחוב לאפייט בהצטלבות עם השדרה השלישית.
קופר יוניון The Cooper Union
המבנה הציבורי המפואר בלב כיכר קופר הוא בית לקולג' החינמי שיזם ובנה פיטר קופר, אבי סלילת מסילות הברזל של אמריקה. הקולג' עדיין פעיל ומציע לימודים בחינם ונחשב לאחד המבוקשים בארה"ב ללימודים.
התיאטרון הציבורי The Public Theater
התיאטרון הציבורי הוא מבנה ענק ששוכן בסמוך לכיכר אסטור על רחוב לאפייט. המבנה האדום הגדול נבנה במקור בשנת 1849 כספרייה שהשאילה את ספריה בחינם לתושבי המקום. עם השנים הספרייה הוזנחה ובאמצע שנות השישים הוסבה לבניין תיאטרון ועברה שיפוץ מקיף. כיום המקום שב להיות ספרייה והוא סניף של הספרייה העירונית של ניו-יורק.
בניין באיארד קונדיקט Bayard–Condict Building
הבניין ההיסטורי החשוב שוכן בחלק הדרומי של הנוהו ברחוב בליקר מספר 65. הבניין נחשב לאחד החשובים בהיסטוריה הארכיטקטונית של האזור, זאת בשל העיצוב של האדריכל לואיס סאליבן, אחד מחשובי אדריכלי גורדי השחקים של שיקגו (המקור של המושג גורד שחקים) ומורהו של פרנק לוייד רייט. מעל קומת הכנסייה קישוטים בסגנון אר נובו, שנחרטו במבנה. מעל, בניין גורד שחקים האופייני לשיקגו ומסביר היטב את התגלגלות הקונצפט לניו-יורק.