שלושה טיולי יום ברובעים החיצוניים של ניו-יורק סיטי

איפה נטייל? בכל הרובעים של ניו-יורק סיטי (עולם ומלואו מחוץ לדאונטאון, מידטאון ואפטאון של מנהטן)

מהם מסלולי הטיול? מסלולי יום שמגיעים לכל אתרי החובה בברונקס, ברוקלין וקווינס

מתי כדאי לטייל? ניו-יורק היא עיר ללא הפסקה, ניתן לבצע את המסלולים במשך כל השנה (עדיף שלא גשום או מושלג)

למי הטיול מתאים? לצעירים, מסוגרים, זוגות וחברים שרוצים להכיר את העיר כולה במסעות סאבווי מרתקים

באיילו כלי תחבורה נשתמש? שילוב של כאבי רגליים עם עמידה בסאבווי

מה מידת האינטנסיביות? סיורים יומיים לא יותר מדי קשים ברובעי הלווין של ניו-יורק סיטי

החוף של קוני איילנד בברוקלין
החוף של קוני איילנד בברוקלין

מידע על מסלול הטיול

אם כבר הייתם במנהטן ובא לכם קצת ניו-יורק למתקדמים, אנו מציעים לכם את המסלולים הכי טובים להכיר את שאר רובעי העיר מקרוב. בניגוד לשאר טיולי היום, זהו טיול שמתבסס בעיקרו על מערכת הסאבווי המצויינת של הכרך הגדול.

אנו מציעים כאן אופציה לשלושה מסלולים:

  • טיול במרכז ברוקלין, בסביבת פארק פרוספקט. את יום הטיול נקנח בגיחה לקוני איילנד, מולדת הלונה פארקים
  • טיול בחלקה הצפוני של מנהטן והברונקס. נתחיל באיזור מורניגסייד הייטס Morningside Heights וקמפוס אוניברסיטת קולומביה ומשם נמשיך צפונה לקלוייסטרס שבקצה האי ונעבור לרובע ברונקס
  • טיול בפלאשינג מדוז שברובע קווינס

לכל המידע על התחבורה הציבורית בניו-יורק סיטי, הקליקו כאן…

 

איפה לנים?

בתי שכונת פארק סלופס בברוקלין
בתי שכונת פארק סלופס בברוקלין

כדאי מאוד למצוא מקום לינה בתוך מנהטן עצמה. באי יש המוני מקומות לינה שכולם בלי יוצאים מן הכלל, לא זולים. אפשר גם ללון בברוקלין או קווינס בסמוך לתחנת תחתית.

לכל המידע ומה שצריך לדעת על מציאת מקום לינה במלונות ניו-יורק, הקליקו כאן…

לרשימה של 12 מלונות מעולים במנהטן, הקליקו כאן…

 

טיפ מומחים למטיילים בניו-יורק
  • היות והתנועה בעיר היא קלה ונוחה מאוד בסאבווי (וגם באוטובוסים), אין שום בעיה להגיע לכל שכונה או רובע ובעיר, בטח לחלקים המרכזיים של כל רובעי הלווין
  • ממנהטן כדאי גם לצאת את הרובעים השכנים, בין אם אזור הפרוספקט פארק בברוקלין, הפלאשינג מדוז בקווינס או גן החיות והגנים הבוטניים בברונקס
  • במנהטן ההופעה חשובה מאוד ובכל מקרה ניו-יורק היא עיר אופנתית. אבל עבור תיירים – עדיף להתפשר על המראה והעיקר שיהיה נוח. נעליים נוחות הם חובה בטיול בניו-יורק סיטי (עדיף נעליים סגורות, עדיין נוסעים בסאבווי)
  • החוויה של ניו-יורק מחוץ למנהטן היא קצת מוזרה אבל מתרגלים מהר. הרובעים הם פסיפסים אתניים בולטים עם איזורים קצת פחות נעימים שאין יותר מדי מה לחפש בהם. מצד שני, מרכז ברוקלין למשל עברה תהליך מסויים של ג'נטרפקציה ובהחלט שווה לטייל ברובע פארק סלופ למשל

 

מפה של ניו-יורק סיטי

 

פירוט ימי הטיול

יום טיול 1: סביבת פרוספקט פארק בברוקלין וקוני איילנד

סביבת פרוספקט פארק בברוקלין
  1. על הקו האדום (קווים 2 או 3) נרד דרומה מטיימס סקוור או וול סטריט עד לתחנת הסאבווי Grand Army Plaza בקצה הצפוני של פארק פרוספקט בברוקלין. נתחיל את הטיול בגראנד ארמי פלאזה. הכיכר המרשימה תוכננה במקור כשער הכניסה הרשמי של פרוספקט פארק בשנת 1870. סמל הפלאזה הוא שער החיילים והמלחים Soldiers and Sailors Memorial Arch הענק, שער הניצחון המרשים שמוביל אל שבילי הפארק שהוצב בכיכר בשנת 1892.
  2. נלך מעט מזרחה וניכנס אל מוזיאון ברוקלין Brooklyn Museum בו אוסף אמנות של גדולי המסטרים האירופאים ואוסף מרתק של ארכיאולוגיה.
  3. מהמוזיאון נלך לגן הבוטני של ברוקלין Brooklyn Botanic Garden שבחלקו הדרומי ונבקר בגן הורדים קראנפורד Cranford Rose Garden והגן היפני בו בכל אביב ישנה פריחה מרהיבה של עצי הדובדבן, כיאה למסורת היפנית.
  4. ניכנס אל פרוספקט פארק Prospect Park ונקיף את האגם שחולש על כל החלק הדרומי של הפארק וסביבו שפע של פעילויות ספורט ואפשרות לשכור סירות לשייט. בפארק המון גשרי אבן ועץ חמודים, מרחבים של דשא ומרחבי יערות זה לצד זה, פסלים ואנדרטאות וגם גן חיות חביב.
  5. נצא מהצד המערבי של הפארק ונלך לטיול בשכונת פארק סלופ Park Slope. נמשיך צפונה על השדרה החמישית, המרכז המסחרי של שהשכונה עד לברקליס סנטר, מגרשה הביתי של קבוצת ה-NBA הברוקלין נטס. משם אפשר גם להמשיך לטיול קצר בשכונת פרוספקט הייטס Prospect Heights.
מסעדת נייתנ'ס המקורית בקוני איילנד
מסעדת נייתנ'ס המקורית בקוני איילנד
קוני איילנד
  1. מהחלק המערבי של פרוספקט פארק נעלה על קו התחתית F (הקו הכתום) ונרד דרומה לקוני איילנד. החוף של קוני איילנד הפך לחלק ממרקם החיים הניו-יורקי עם התפתחות השכונה בסוף המאה ה-19. החוף החולי הארוך והרחב הפך למקום הבילוי של תושבי ניו-יורק בתחילת המאה ה-20, אז בנו לאורך החוף את בתי השכונה. עם הבנייה של השכונה נבנתה גם טיילת ארוכה לאורך החוף ושם זיהוי יזמים את הפוטנציאל התיירותי שלו ובנו מתקנים ואטרקציות.
  2. נבקר בשלושת גני שעשועים שבטיילת – הלונה פארק Luna Park, סטיפלאשייז פארק Steeplechase Park ודרים-לנד Dreamland. מקבץ זה של פארקי שעשועים היה בזמנו הגדול והפופולארי ביותר בעולם כולו ומשך כמות עצומה של ניו-יורקרים בכל יום ובעיקר בסופ"שים. הלונה פארק הפך לשם גנרי לפארקי שעשועים. כדאי להיכנס לפארק השעשועים בו פעילים עדיין כמה מתקנים ידועים דוגמת הגלגל הענק של דנו'ס Deno's Wonder Wheel Amusement Park ורכבת ההרים המפורסמת – הציקלון.
  3. לאחר מכן אפשר ללכת אל החוף החולי והרחב, שבימי הקיץ נחשב לאחד ממקומות הבילוי והבטן-גב האהובים על תושבי העיר.
רכבת ההרים הציקלון בקוני איילנד
רכבת ההרים הציקלון בקוני איילנד

 

יום טיול 2: צפון מנהטן והברונקס

מורנינגסייד הייטס וצפון מנהטן
  1. נתחיל את יום הטיול של הרובעים החיצוניים בחלקים היותר רגועים של מנהטן. נרד בתחנת התחתית של רחוב 110 מערב (הקווים האדומים) ונלך צפונה על ברודווי בכיוון קמפוס אוניברסיטת קולומביה. שני בלוקים מהתחנה נראה את חזית הדיינר של טום Tom's Diner, אחד האייקונים הניו-יורקרים הכי ידועים בשל הופעתו בסדרה סיינפלד (ועליו נכתב השיר הידוע של סוזן וגה).
  2. נחתוך מזרחה על רחוב 112 מערב ונגיע לקתדרלת יוחנן הקדוש The Cathedral Church of St. John the Divine. אורכה המתוכנן של מבנה הבזיליקה (מבנה של צלב) הוא כמעט 200 מטרים על רוחב של 50 מטרים בספינה המרכזית. למרות השיק המסורתי בבנייה, ישנם המון אלמנטים מודרניים המוטמעים בקישוט הקתדרלה, כגון כותרות העמודים בכניסה אשר בהם תבליטי קו הרקיע של ניו-יורק, כולל בניניי התאומים.
  3. מהקתדלה נלך קצת צפונה וניכנס אל קפלת הקדוש פול St. Paul's Chapel היפייפה שבחלק המזרחי של קמפוס אוניברסיטת קולומביה. הקמפוס עצמו הוא מעין מנוחה מהרעש וצל המגדלים של מנהטן, עם שטחים ירוקים לצד מבנים בסגנון ניאו-קלאסי.
  4. מהקמפוס נצא מעט צפונה ומערבה לכיוון נהר ההאדסון ונגיע אל כנסיית ריברסייד The Riverside Church. עיצוב מבנה הכנסייה מבוסס על הארכיטקטורה המסיבית של קתדרלת העיר שארטר שבצרפת. בשל המראה הלא רגיל של מגדל הפעמון העצום, שגובהו 120 מטרים, הכנסייה היא למעשה מעין שילוב של קתדרלה עם גורד שחקים ניו-יורקי של שנות השלושים.
  5. ליד הכנסייה נבקר גם בקבר גרנט General Grant National Memorial שהעוצב לפי דגם קבר נפוליאון באינווליד שבפאריס.
  6. מקבר גרנט נעלה מעט צפונה לתחנת הסאבווי של רחוב 125 על הקו האדום וניסע צפונה עד לתחנת רחוב דיקמן Dyckman. נחצה את נייגל אבניו מערבה ונגיע לפארק פורט טריון Fort Tryon Park. הפארק הירוק בנוי על גבעה היסטורית שהייתה חלק ממערך ההגנה של כוחות ארה"ב במלחמת העצמאות.
  7. בלב הפארק שוכן מוזיאון הקלוייסטרס, אחד מהמוזיאונים החשובים בניו-יורק. זהו מעין סניף של המטרופוליטן עם תצוגה של ציורים חשובים מימי-הביניים. במוזיאון אסור להחמיץ את יצירת המופת "טריפטיכון הבשורה" של האמן הפלמי רוברט קאמפן. יצירה מוקדמת זו של המאסטר מפלמל), התוותה את התפתחות מה שאנו מכירים כרנסנס הצפוני או הפלמי.
אצטדיון היאנקי בברונקס
אצטדיון היאנקי בברונקס
הברונקס
  1. מהקלוייסטרס נחזור לתחתית ברחוב דיקמן (לא להתבלבל עם תחנת הקו הכחול) ונמשיך עד לתחנה ברחוב 242 (ואן קורטלנד). נרד בתחנה וניכנס לחלקו המערבי של פארק ואן קורטלנד ונלך למוזיאון בית ואן קורטלנד The Van Cortlandt House Museum. מהבית נמשיך מזרחה אל בית הקברות וודלון Woodlawn Cemetery המפואר.
  2. מהפארק ובית הקברות אפשר להמשיך גם לגנים הבוטאניים של ניו-יורק New York Botanical Garden ולגן החיות של הברונקס Bronx Zoo שמעט מדרום (אפשר לעלות לתחנה אחת דרומה על קו הרכבת מתחנת Williams Bridge). קחו בחשבון שהביקור בגנים הבוטניים ובגן החיות הוא די ארוך ולאחריו כדאי כבר לחזור למנהטן.
  3. מהחלק המזרחי של פארק קורטלנד אפשר לרדת בקו הירוק עד לתחנת רחוב 161 או Yankee Stadium.  היאנקי סטדיום הוא אצטדיון הבית של הקבוצה העירונית האייקונית משנת 1923 ויש בו מקום ל-54 אלף איש. זהו גם מקום עבודתו הבדוי של ג'ורג' קוסטנזה בסיינפלד.

 

יום טיול 3 (חצי יום): פארק פלאשינג מדוז בקווינס 

היוניספרה בפלאשינג מדוז
היוניספרה בפלאשינג מדוז
קווינס
  1. מטיימס סקוור נעלה על הקו הסגול של הסאבווי (מספר 7) וניסע מזרחה הרחק ממנהטן. נתחיל את יום הטיול ביציאה מתחנת Mets-Willets Point, צמוד לאצטדיון סיטי פילד Citi Field, מגרשה הביתי של קבוצת המטס, המתחרה של היאנקיז בליגת ה-MLS. זהו המקום בו עמד בעבר השיי סטדיום המיתולוגי.
  2. מהסיטי פילד נרד דרומה אל הפלאשינג מדוז קורונה פארק Flushing Meadows Corona Park, בו נערך היריד העולמי של שנת 1939 (ומקום מושב האו"ם הראשון). ניכנס אל הפארק ונגיע אל מקבץ אצטדיוני הטניס של טורניר ה-US Open.
  3. ממרכז הטניס נגיע לכיכר המרכזית של הפארק עליה ניצב מבנה היוניספרה Unisphere, אחד הסמלים הכי מוכרים של ניו-יורק שנבנה לכבוד היריד העולמי של שנת 1964. היוניספרה הוא דגם עגול של גלובוס על שלד מתכת השוכן בלב בריכה ומזרקות שמסתירות את בסיסו. סביב הגלובוס כמה חישוקי מתכת המסמלים אורביט בחלל והוא נבנה לקראת ההכנות של האמריקאים לטוס אל החלל. לרגלי היוניספרה צולמה סצנת הסיום הדרמטית של הסרט "גברים בשחור".
  4. ממול היוניספירה נבקר במזרקת הפלנטות Fountain of the Planets העגולה. בחלק הדרומי של הפארק נמצא הפאביליון של מדינת ניו-יורק New York State Pavilion שמעליו שני מגדלי תצפית בולטים.
  5. לאחר הטיול בפארק נחזור לתחנת הסאבווי ונשוב למנהטן.