הסוהו SoHo וטרייבקה TriBeCa
הסוהו וטרייבקה הן שכונות הקצה המערביות של לואר מנהטן. שכונות אלו היו בעברן בעלות פונקציות מסחריות ותעשיתיות ועברו תהליך של ג'נטרפיקציה שהפכו אותן למבין המבוקשות במנהטן. בשנות השישים של המאה ה-20, מבני התעשייה והמחסנים בבנייני הברזל היצוק בשכונות הפכו למקום מגורים אהוד על אמנים והיפים. עם האמנים הגיעו גם בעלי האמצעים, ששינו את המבנים ממבני תעשייה ללופטים ודירות טרנדיות.
- בסוהו וטרייבקה של היום המון גלריות, חנויות בוטיק של מעצבים איכותיים, מסעדות מעולות, חיי לילה סוערים וכל מה שמריח מטרנדי
- מעט מדרום מהסוהו וטרייבקה, לכיוון הדאון טאון, נמצא המרכז השלטוני של ניו-יורק. סביב פארק הסיטי הול נמצאים שורה מרשימה של בתי משפט, שכל אחד מהם הוא מופת של ארכיטקטורה. בית העירייה שוכן בפארק סיטי הול ובקרבת מקום גם מטה ה-NYPD
לכל המידע על טיול בניו-יורק סיטי, הקליקו כאן…
8 דברים שחייבים לעשות בסוהו, טרייבקה ואזור הסיטי הול
- גלריות ומסעדות טרנדיות בגרין סטריט
- שופינג איכותי בברודווי
- הבתים היפים לשימור ברחוב האריסון בטרייבקה
- ללמוד על מקורות העיצוב של גורדי השחקים הניו-יורקרים בבניין וולוורת'
- להתרשם מעוצמת מערכת המשפט האמריקאית בבניין מנהטן מוניציפל ע”ש דיקינס
- להכיר את כבאי העיר במוזיאון מכבי האש של ניו-יורק
- ארכיטקטורה היסטורית בסיינט פול צ'אפל
- ארכיטקטורה קלאסית של הסוהו בבניין האואאוט
לבדיקת זמינות ומחירים במלונות הסוהו, הקליקו כאן…
לרשימה של 12 מלונות מעולים במנהטן, הקליקו כאן…
איך מגיעים לסוהו, טרייבקה ואזור הסיטי הול?
ניתן להגיע לשכונות הסוהו וטרייבקה על קו הסאבווי הכחול (קווים A,C ו-E) ולרדת בתחנות ברחובות ספרינג, קאנאל או צ'מברס. קו זה ממשיך גם לסיטי הול וניתן לרדת בתחנת פולטון. הקו האדום (1,2 ו-3) גם מגיע לשכונות וניתן לרדת בתחנות האדסון, קאנאל, פרנקלין וצ'יימברס. קו זה גם מגיע לסיטי הול ויש לרדת בתחנת פארק פלייס.
מפה של הסוהו וטרייבקה בלואר מנהטן
סוהו SoHo
בסערת הג'נטרפיקציה שעברה על דרום מנהטן במהלך שנות ה-90, סוהו הפכה להיות שכונת מגורים מבוקשת ומקום נהדר לשהות בו. בדומה לשכנתה מצפון, הגריניץ' וילג', הפכה הסוהו למקום שמושך אליו ראשית את האמנים (במהלך שנות ה-60), אחר כך את הבורגנים ולבסוף את בעלי האמצעים. השכונה נבנתה במקור כמבנים תעשייתיים שחלקם הגדול עדיין נותרו על תילם ועברו הסבה למבני מגורים אופנתיים מאוד.
השכונה בנויה כשתי וערב בין רחוב לאפאייט Lafayette ממזרח (הרחוב שיורד דרומה לסיטי הול פארק ולמרכז השלטוני והמשפטי של ניו-יורק) לשדרה השישית ממערב. מדרום חתומה השכונה על ידי רחוב קאנאל Canal ומצפון על-ידי הרחוב על שמו נקראת השכונה, רחוב יוסטון Houston. שם השכונה בראשי תיבות הוא דרומה מיוסטון. הציר המרכזי של השכונה הוא חלקה הדרומי של שדרת הברודווי, שחוצה בקו ישר את השכונה מצפון לדרום וממשיכה עד לדאון טאון.
לסיור מודרך בעקבות אמנות הרחוב של הסוהו וטרייבקה, הקליקו כאן…
בניין האואאוט Haughwout Building
הבניין המרהיב שעל ההצטלבות של ברודווי עם רחוב ברום Broome נחשב לאחד המדוייקים באופיה של השכונה ובהיסטוריה שלה. המבנה התעשייתי של חברת הזכוכית האואאוט נבנה מיציקות ברזל בשנת 1857. העיצוב הנקי והמדויק של הבניין הוא אחד מהיפים בכל השכונה והמבנה נחשב למופת ארכיטקטוני שמספר את סיפורה של הסוהו. מדובר במבנה של ארבע קומות על קומת כניסה גבוהה יותר, עם שורות של חלונות בקשתות.
גרין סטריט Greene Street
בעוד הסוהו הוא המרכז המסחרי של השכונה, עם כל הרשתות הבינלאומיות וסניפי בתי הכולבו, גרין סטריט הוא המרכז השכונתי פרופר, בו המסעדות המיוחדות, הגלריות וחנויות הבוטיק. החלק הכי מרהיב של השכונה מבחינה ארכיטקטונית הוא הקטע בין רחוב ברום בדרום לרחוב פרינס מצפון. במקטע זה עשרות של בתים מיציקות ברזל האופייניים למבני התעשייה שנבנו בשכונה החל מאמצע המאה ה-19.
בניין סינגר הקטן Little Singer Building
בניין מרהיב שנבנה בשנת 1904 ונחשב גם הוא לאחד מהיפים בשכונה. הבניין הוא פרי תכנונו של ארנסט פלאג שתכנן גם את האחיו הגדול (בניין סינגר הגדול) בחלק דרומי יותר של ברודווי. בניין סינגר הגדול נהרס בשנות ה-60 ובניין זה נותר כמופת לעבודותיו של הארכיטקט המוכשר.
סיור השכונות המלא של סוהו + צ'יינטאון + ליטל איטלי, הקליקו כאן…
הבניין שוכן על ההצטלבות של ברודווי ורחוב פרינס, בחלק הצפוני של הסוהו. במבנה שילוב של מרפסות אר נובו עם לבני טרקוטה על פני ברזל יצוק. המבנה היה משרד חשוב של חברת מכונות התפירה ונקרא על שמה.
מוזיאון מכבי האש של ניו-יורק New York City Fire Museum
המוזיאון של מכבי האש שוכן מערבית מהסוהו, בהצטלבות של רחוב ספרינג ורחוב האדסון. במקור המבנה היה תחנה גדולה של מכבי האש וכיום הוסב למוזיאון המספר את סיפורה של המחלקה הניו-יורקרית המפורסמת. במקום סקירה של אמצעי כיבוי האש והכבאיות החל מהמאה ה-18. שינו גם כמובן אגף שמוקדש כולו לאירועי ה-11 בספטמבר ולתפקידם של הכבאים בקטסטרופה.
טרייבקה Tribeca
פירוש השם של טרייבקה הוא Triangle Below Canal Street. גם שכונת לואר מנהטן זאת עברה (קצת אחרי הסוהו והגריניץ' וילג') תהליך של ג'נטרפיקציה. חלק גדול מבתי השכונה עדיין מתבססים על מבני מחסני נמל שעברו הסבה למגורים בלופטים או בדירות. את החותמת לתהילתה של השכונה חתם פסטיבל הסרטים שלה שהחל לפעול בשנת 2002. הפסטיבל ביוזמתו של רוברט דה נירו נועד לעזור בשיקומה של השכונה אחרי ה-11 בספטמבר.
לסיור בעקבות הארכיטקטורה וההיסטוריה של טרייבקה, הקליקו כאן…
טרייבקה גובלת מדרום ברחוב קאנאל והסוהו ומצפון במתחם הוורלד טרייד סנטר שנפגע באירוע הטרור. גבולה המזרחי של השכונה היא שדרת הברודווי וממערב רציפים על נהר ההאדסון שעברו הסבה לפארק ומקומות בילוי וספורט. רחובות השכונה מלאים גם הם בבוטיקים, גלריות, חנויות ומסעדות טרנדיות.
האריסון סטריט Harrison Street הוא הרחוב הכי פוטוגני בשכונה, בחלק שבין רחוב האדסון ממזרח לרחוב גריניץ' ממערב. לאורך הבלוק שורה של בתים שעברו שימור שנבנו שמקורם מאמצע המאה ה-18.
אזור הסיטי הול
מתחם בתי המשפט של ניו-יורק
המרכז המשפטי של ניו-יורק שוכן מצפון לסיטי הול פארק ולמרכז השלטוני העירוני. מתחם ענק זה כולל כמה סוגי בתי-משפט, כל אחד עם פונקציות אחרות, גם עירוניות וגם פדרליות. המתחם שוכן מצפון לסיטי הול פארק על העלייה של הברוקלין ברידג'. המרכז של בתי המשפט היא כיכר פולי Foley Square ותומס פיין פארק Thomas Paine Park. ממערב למתחם בניין המשטרה המרכזי של ניו-יורק New York City Police Department.
בניין בית המשפט הפלילי של ניו-יורק New York County Criminal Court
הצפוני מבין בתי-המשפט של ניו-יורק הוא בית המשפט הפלילי ששוכן בין קולומבוס פארק Columbus Park ממזרח וקולקט פונד פארק Collect Pond Park המטופח ממערב. הבניין נבנה בשנת 1939 ובו נערכים המשפטים הפליליים של העיר. בסמוך, בחלק הצפוני של הקולקט פונד פארק, נמצא בית המשפט האזרחי של ניו-יורק New York City Civil Court.
כתובת: Centre St. 100, New York
בית המשפט המחוזי של ניו-יורק New York County Supreme Court
החזית של בית המשפט המחוזי פונה אל כיכר פולי והיא אחד המקומות הכי פוטוגניים בדאון טאון. את בניית המבנה השלימו בשנת 1926. המדרגות של בית המשפט מטפסות אל חזית בסגנון ניאו-קלאסי, בו תשעה עמודים עם כותרות קורינתיות. מעל העמודים גמלון קלאסי עם תבליטים מפוסלים. צורת המבנה היא משושה. ישנם שישה בניינים מחוברים המקיפים אולם משפט עגול במרכז. בין המעברים חצרות פנימיות.
כתובת: Centre St. 60, New York
בית המשפט של ארה”ב טורגוד מרשל Thurgood Marshall United States Courthouse
עוד אחד מוגרדי השחקים המרהיבים והמיוחדים של האזור, הוא בית המשפט של ארה”ב. המבנה המיוחד תוכנן על-ידי קאס גילברט, מי שתכנן גם את בניין וולוורת' שמדרום, אחד הדוגמאות החשובות לאב הטיפוס של גורדי השחקים במנהטן. מעל בית המשפט מבנה של 31 קומות שהושלם בשנת 1933.
בראש המגדל פירמידה שבסיסה הוא מקדש בסגנון ניו-קלאסי. האלמנטים והציטוטים הארכיטקטורים של תורי הזהב של פעם הם מסימני ההיכר של גילברט, זאת בשילוב העוצמה והגודל של גורדי השחקים.
כתובת: Foley Square. 40, New York
בניין מנהטן מוניציפל ע”ש דיקינס The David N. Dinkins Manhattan Municipal Building
המוניציפל הוא מגדל פופולארי ששוכן ממול הטוויד קורטאהוס בחלק הצפוני של פארק סיטי הול. הוא משלים מדרום את שדרת בתי המשפט של ניו-יורק. המגדל הושלם בשנת 1914 ומשלב אלמנטים ארכיטקטוניים מעניינים בסגנון ניאו-קלאסי וגותי. על גג המגדל הפסל המוזהב של אדולף ווינמן “תהילה אזרחית”.
כתובת: Centre St. 1, New York
בית המשפט לענייני ירושה Surrogate's Court
הבניין הכי מצועצע מבין בנייני בתי המשפט של ניו-יורק, שוכן בחלקו הצפוני של סיטי הול פארק. בחזית הבניין ובחלל הפנים המוני ציטוטים מהתקופות והסגנונות השונים של עולם הארכיטקטורה. הבניין הושלם בשנת 1911.
כתובת: Chambers St. 31, New York
פארק סיטי הול City Hall ובית עיריית ניו-יורק New York City Hall
פארק סיטי הול הוא המרכז העירוני ההיסטורי של ההתיישבות בדרום מנהטן. המרחב היה בעל חשיבות עירונית עוד בימי ניו-אמסטרדם והמרכז השלטוני של העיר בסוף המאה ה-18 תחת השלטון הבריטי. כיום הפארק וסביבתו נותרו המרכז השלטוני המוניציפאלי של ניו-יורק.
בלב הפארק שוכן בית העירייה של ניו-יורק, בניין שנבנה בשנת 1812. לרגלי המדרגות של הסיטי הול פסלו של נייתן הייל Nathan Hale Statue, חייל אמריקאי שהבריטים תלו במלחמת העצמאות האמריקאית. בגב בית העירייה שוכן הטוויד קורטאהוס Tweed Courthouse, כיום חלק מבית העירייה.
בניין וולוורת' The Woolworth Building
המגדל היפה בחלקו הדרומי של פארק סיטי הול על ברודווי, הוא אחד הדוגמאות היפות והמופתיות ביותר לסגנון הבנייה של גורדי השחקים במנהטן. הבניין נבנה בשנת 1913 כמשרדים הראשיים של רשת החנויות וולוורת', רשת מיתולוגית שהקדימה את הרשתות האמריקאיות של היום דוגמת וולמארט או טארגט.
גורד השחקים משלב אלמנטים גותיים מרהיבים של גילופי יצורים שנראה כמו שלקוחים מקתדרלות אירופאיות, יחדיו עם אלמנטים אמריקאים נקיים של בניית מגדלים לגובה. המגדל הוא מעין אבטיפוס לגורדי השחקים המרהיבים שנבנו אחריו במהלך שנות ה-20 וה-30 של המאה העשרים, מה שאני מכירים כגורדי השחקים הוינטג' של ניו-יורק.
סיינט פול צ'אפל St. Paul's Chapel
אחד המבנים העתיקים במנהטן, הקפלה לכבודו של הקדוש פאולוס נמצאת ליד מגדל וולוורת' על ברודווי בקצה הדרומי של פארק סיטי הול. זוהי הכנסייה האחרונה שנבנתה בניו-יורק שלפני העצמאות האמריקאית בשנת 1776, ובשנת 2001 כמעט והוחרבה עם התמוטטות מגדלי התאומים שבחלקה המערבי.
מבנה הכנסייה הוא בסגנון ניאו-קלאסי מקסים, עם ארבעה עמודים עם כותרות קורינתיות בכניסה וגמלון ענק מעל, כמבנה מקדש יווני קלאסי. בכנסייה ישב והתפלל ג'ורג' וושינגטון, נשיאה הראשון של ארה”ב ועד היום הספסל עליו הוא ישב נשמר.